AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Term Ne demek kadin dogum?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Term Ne demek kadın doğum?​

Bebekler doğdukları gebelik haftasına göre 3 gruba ayrılmaktadır: Term bebek: 38 ile 42 gebelik haftası arasında doğan bebek, Preterm bebek: 38. gebelik haftasından (37 hafta + 6 gün) önce doğan bebek, Postterm bebek: 42 tamamlanmış gebelik haftasından geç doğan bebek olarak adlandırılır.

Gravida para abortus ne demek?​

Gravida para abortus ne demek?
Gravida gebelik sayısını, parite ise doğum sayısını ifade etmek amacı ile kullanılan terimlerdir. Gravida abortus, mol, ektopik gebelik dahil olmak üzere gebelik anlamına gelir.

Halk sağlığı Hizmetleri Yönetiminde ebelerin rolü nedir?​

Halk sağlığı Hizmetleri Yönetiminde ebelerin rolü nedir?
çocuk sağlığından doğrudan sorumlu olan kişi EBE’dir. Ebenin verdiği bakım; Koruyucu önlemleri, • Anne ve bebekte anormal durumları saptamayı, • Tıbbi bakımda yardımda bulunmayı ve • Gerektiğinde acil yardım önlemlerinin alınmasını kapsamaktadır.

Hidroamniyoz ne demek?​

Omurgasız hayvanlardan böceklerde ve akreplerde iç embriyo zarı. Diğer omurgasızlarda görülenamniyona benzer zar.

Gravida sayısı nedir?​

Gravida sayısı nedir?
bir kadının, fiilen yaşadığı hamilelik sayısı.

Ebelikte profesyonel rol nedir?​

Ebelikte profesyonel rol nedir?
Koruyucu önlemleri, • Anne ve bebekte anormal durumları saptamayı, • Tıbbi bakımda yardımda bulunmayı ve • Gerektiğinde acil yardım önlemlerinin alınmasını kapsamaktadır. Ebenin,sadece kadınlara değil aileye ve topluma da sağlık eğitimi verme ve • Danışmanlık yapma gibi önemli bir sorumluluğu vardır.
Infant hangi dönem?​
latince infans sözcüğünden türemekle beraber; -konuşamayan- anlamına denk gelmektedir. doğumundan 1 yaşına kadarki dönemde bebeğe verilen isimdir.

Intra Partum ne demek?​

Intra Partum ne demek?
Intrapartum teriminin tıbbi anlamı; a. Doğum sırasında.

Hidroamniyoz ne demek doğum?​

Hidroamniyoz ne demek doğum?
Polihidramnios veya hidramnios rahim içerisinde bebeğin içinde bulunduğu amnion sıvısının normalden fazla olmasıdır. Bütün gebeliklerin yaklaşık %1-2’sinde polihidramnios izlenir. Tanısı amniyon sıvısının ultrasonda fazla izlenmesi ile konur.

"Term" terimi, 38 ile 42 hafta arasında doğan bebekleri ifade eder. Bu bebekler normal doğum sürecini tamamlayan ve doğum ağırlığı olarak genellikle daha sağlıklı kabul edilen bebeklerdir.

Gravida para abortus terimi ise gebelik sayısını ve doğum sayısını ifade eden terimlerdir. "Gravida" kelimesi kadının yaşadığı fiili hamilelik sayısını, "parite" ise doğum sayısını temsil eder. Gravida abortus ise gebelik anlamına gelir ve bu terim gebelik sürecinde yaşanabilecek durumları kapsar.

Halk sağlığı hizmetlerinde ebelerin rolü, çocuk sağlığından doğrudan sorumlu olmalarını içerir. Ebeler, koruyucu önlemler alır, anne ve bebekte anormal durumları tespit eder, tıbbi bakımda yardımcı olur ve gerektiğinde acil önlemler alır. Ayrıca ailelere ve topluma sağlık eğitimi verme ve danışmanlık yapma gibi önemli görevleri de vardır.

"Hidroamniyoz" veya "polihidramnios", rahim içinde bebeğin bulunduğu amniyotik sıvının normalden fazla olması durumudur. Genellikle gebeliklerin çok küçük bir yüzdesinde görülen bu durum, ultrason ile teşhis edilir.

"Intra Partum" terimi ise doğum sırasında kullanılan bir tıbbi terimdir ve gebelik sürecinde doğum anındaki olayları tanımlar.

Ebelikte profesyonel rol ise koruyucu önlemler alma, anormal durumları tespit etme, tıbbi bakımda yardımcı olma, acil yardım önlemleri almanın yanı sıra ailelere ve topluma sağlık eğitimi verme ve danışmanlık yapma gibi sorumlulukları içerir. Ebelik, sadece kadınlara değil ailelere ve topluma da hizmet etmektedir.

Geri