AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Terli hayvan ne demek?

Editör

Yeni Üye

Terli hayvan ne demek?​

“Hayvan terli” Anadolu’da kullanılan bir deyim. Sözlüklerdeki ortak tanımı “tecrübe edilmiş bir olayla tekrar karşılaşılması halinde “beni kandıramazsın, ben bunu daha önceden tecrübe ettim” şeklinde yapılmış.

Maymun terli ne demek?​

çocuk mu kandırıyorsun, adam mı skiyorsun, beni kandıramazsın bunlarla anlamında.. maymun gozunu acti gibi bir anlamı olan deyim. bir süre işletilen, kandırılan, keklenen kişinin artık yemezler noktasına geldiği , kerizliğe doyduğu an sarfettiği söz.

At terli yemiyor ne demek?​

At terli yemiyor ne demek?
“Yutturamazsın” demektir.

Neden maymun iştahlı denir?​

Neden maymun iştahlı denir?
sürekli muz yiyen kişilere denir. maymun denilen hayvan türünün elindeki yemin bitmesini beklemeden digerine geçmesinden dolayı kullanılan onur zedeleyici bir deyimdir.

Maymun iştahlı kimlere denir?​

[1] Hevesi, zevki, kararı sık sık ve çabucak geçen kararsız kimse.

Agzi var dili yok nedir?​

Ağzı Var Dili Yok deyimi, sessiz, içine kapanık ve ketum kişileri tanımlamak için kullanılan bir deyimdir.

Ayran gönüllü olmak ne demek?​

Ayran gönüllü olmak ne demek?
Ayran gönüllü deyimi, sürekli karar değiştiren, birine hemen aşık olup başkasını görünce diğerini hemen unutan demektir.

Ayran gönüllü kimlere denir?​

Ayran gönüllü kimlere denir?
Ayran gönüllü deyimi, sürekli karar değiştiren, birine hemen aşık olup başkasını görünce diğerini hemen unutan demektir. Genellikle çapkın erkekler için kullanılır.

Açılır kapanır Ağzı var dili yok cevabı nedir?​

Bu deyim çocukların çok sevdiği bir bilmecede de yer alır Ağzı Var Dili Yok, Nefesi Var Canı Yok, Derisi Var Kanı Yok şeklinde sorulan bilmecenin cevabı balondur.

Ağzı diline varmak ne demek?​

Ağzı kulaklarına varmak deyimi en çok kullanılan deyimlerden bir tanesidir. Halk arasında bilinen bu deyim beklenmeyen bir olay karşısında çok sevinmek anlamı taşır.

Ayran olayı ne?​

Ayran olayı ne?
ergen ya da keş gibi bir kovaya domalacak veya bong alamayacak kadar fakir ya da ailesi ile yaşadığı için alamayan kişi eylemi. en azından bizde öyleydi. ayranı daha da sulandırmak için yapılan süper olay. karıştırmak için de kürdan alabilir bunu yapan.

"Maymun iştahlı" deyimi genellikle sürekli bir şeyleri değiştiren, kararsız ve sabırsız kişiler için kullanılır. Bu kişiler, heveslerini çabucak kaybeden ve hareketli bir şekilde davranan kimselerdir. "Ağzı var dili yok" deyimi ise genellikle sessiz, içine kapanık ve pek konuşmayan kimseleri tanımlamak için kullanılır. "Ayran gönüllü" deyimi ise sürekli duygusal olarak hızlı değişiklikler yaşayan, birine hemen aşık olup başka biriyle tanışınca ilkini unutan kişiler için kullanılır. Bu terim genellikle çapkın erkekler üzerinde odaklanmaktadır. Bir diğer deyim olan "açılık kapanıklık ağzı var dili yok" ise bir bilmecede de karşımıza çıkan ve cevabının balon olduğu deyimdir. Bu deyim, nefesi ve derisi olmadığı halde varlığını sürdüren bir nesneyi ifade etmektedir.

Geri