- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.236
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Terleme hangi hastalıkların belirtisi olabilir?
Terlemenizin sebebi bu hastalıklar olabilirTerlememek bir hastalık mıdır?
Hipohidrozis, immün ya da nörolojik bir hastalığın belirtisi olabileceği gibi hiçbir nedenin olmadığı durumlarda da görülebiliyor. Yanıklar ve yaralanmalar durumunda ter bezleri hasar gördüğü için hipohidrozis görülebilir.Aşırı derecede terliyorum ne yapmam lazım?
Terlemeye Karşı Alınabilecek Önlemler
- Soğuk su içmek vücut ısısını dengeler ve aşırı terlemeyi engeller.
- Alkol ve sigarayı azaltın veya bırakın.
- Kahve ve kola gibi kafein içeren içecekleri az tüketin.
- Parfüm veya deodorant sıkmadan önce vücudunuzun kuru olmasına dikkat edin.
- Sentetik kumaşlar giymemeye dikkat edin.
Çok sık terlemek neden olur?
Aşırı terlemeye çoğunlukla hormonal hastalıklar neden olur. Terleme metabolizmanın bir sonucu olarak ortaya çıktığından özellikle vücut metabolizmasını hızlandıran hastalıklar öncelikle araştırılmalıdır. Tiroid bezinin aşırı çalışması yani hipertiroidi en sık aşırı terlemeye neden olan sistemik hastalıktır.
Boyun terlemesi neden olur nedir?
Gece uyurken ense ve boyun terlemesi gece terlemesi şikayetleri arasında yer almaktadır. Bu durum genellikle odanızın sıcak olmasından ve kalın giysilerden kaynaklanır. Aynı zamanda kullandığınız aspirin, novalgin, kortizon, viagra ve meme kanseri ilaçları sorunun nedeni olabilir.Baş terlemesi neyin belirtisi?
Kişide terleme sırasında vücuttaki gerilmeler bu durumun kalp rahatsızlığından meydana geldiğini göstermektedir. Ani olarak kafada aşırı terleme yaşayan insanlar felç yada kalp hastalığı riski taşır. Böylesi bir durumda terleme baş dönmesi göğüs ağrısı kafadaki terlemeye eşlik eder.Aşırı terlemenin nedenleri nelerdir?
Çok aşırı terleme neden olur?
Aslında aşırı terleme hastalığı primer bölgesel hiperhidrozis denilen durumdur. Sekonder hiperhidrozis (aşırı terleme) ise başka hastalıklara bağlı yaşanan terlemedir. Bunlara örnek olarak diyabet (hipoglisemi), tiroid (hipertiroidi), obezite, alkolizm, menopoz, solunum ve kalp yetmezliği gibi hastalıklar sayılabilir.