Terk edilmis Disney kaleleri nerede?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Terk edilmiş Disney kaleleri nerede?​

Ben de yüzlerce şato evin bulunduğu bu terkedilmiş yere gittim ve etrafı keşfettim. Bolu’nun Mudurnu ilçesinde bulunan Burj Al Babas villaları Türkiye’nin az bilinen ilginç yerleri arasında yer alıyor.
Disney Şatolari nerede?
Cevabınız evet ise aradığınız yer Almanya’nın Füssen kasabası yakınlarındaki Neuschwanstein Şatosu. Sadece Walt Disney’in logosuna değil, çeşitli filmlere ve bilgisayar oyunlarına da ilham kaynağı olan bu şatonun son derece masalsı, aynı zamanda da hüzünlü bir hikayesi var.
Sarot kime ait?
Daha önce Mudurnu’da Sarot Termal adıyla devre mülk inşa eden Sarot Termal Gayrimenkul Turizm İnşaat A.Ş., 24 Eylül 2010’te İstanbul’da kuruldu. 200 bin lira sermaye ile kurulan şirketin adresi, Arnavutköy’deydi. Yönetim kuruluna ise Bülent Yılmaz, Mezher Yerdelen ve Haydar Yerdelen seçildi.

Sarotun sahibi kim?​

İkamet değişikliği, Sarot Termal sahibi Emin Yerdelen neden özellikle bu iki köye ikametgah aldırmak istedi sorusu akıllara getirdi.
Şato da kimler yaşar?
Beylide, yani şato avlusunda, hizmetçilerin ve askerlerin yaşadığı evler ve dönemin ihtiyaçlarını karşılayan şapel veya zahire ambarı gibi binalar bulunurdu. Avlu aynı zamanda lordun ailesiyle yemek yediği ve misafirleri ağırladığı holü barındırırdı.
Şato Evleri nerede?
Bolu’nun Mudurnu ilçesindeki Burj Al Babas villaları şato tipi mimarisiyle dikkat çekiyor. Arap yatırımcıları Türkiye’ye çekmek için büyük bir termal tatil köyü olarak 2011 yılında yapımına başlanan Bolu’nun Mudurnu ilçesindeki Burj Al Babas projesinin 2022 yılında aktif hale geçmesi hedefleniyor.

Bolu şato evleri kaç tane?​

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 2011 yılında yalnızca Arap müşterilere satılmak için bünyesinde 732 villa, AVM, otel ve 2 kongre merkezi bulunan şato tipi villaların 350 tanesi inşaat çalışmaları devam ederken Katar, Bahreyn, Kuveyt, Dubai ve Suudi Arabistan’daki müşterilere satıldı.
Mehmet Emin Yerdelen nerelidir?
İkamet alan bu 91 kişinin çoğunluğunun Sarot Termal sahibi Emin Yerdelen’in memleketi olan Erzurum Horasan olduğu ve Yerdelen soyismini taşıdığı anlaşıldı.
Sarot Termal Vadi battı mı?
Sürenin dolmasıyla İstanbul 3’üncü Ticaret Mahkemesi, 2018’in Eylül ayında Sarot Grup çatısı altındaki 3 şirket hakkında iflas kararı verdi. Şato tipi mimarisiyle tepkilere yol açan, ilçenin mimari ve tarihi dokusuna uymaması nedeniyle bölge halkının da eleştirdiği proje durdu.

Bolu şato evler ne oldu?​

Bolu’da Araplar için yapılan şato tarzı evlerden oluşan Burj Al Babas projesi, adeta yılan hikayesine döndü. 2011 yılında yapımına başlanan proje bir türlü son bulmadı. Projeyi yapan firma için 2018 yılında iflas kararı verilmiş, 2019 yılı başında ise iflas kararı kaldırılmıştı.

Geri