SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Teriyaki Sos Tanımı İçin Malzemeler
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı taze zencefil
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı bal
1 su bardağı doya sosu
3 yemek kaşığı esmer şeker
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı susam yahut ayçiçek yağı
Teriyaki Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sarımsak ve zencefil rendenin ince tarafıyla rendelenir.
Uygun bir tencereye nişasta ve su hariç öbür materyaller karıştırılıp ocağın kısık ayarda kaynayana dek karıştırılır.
Kaynayan sos beş dakika daha karıştırılıp.
Nişasta ve su öteki bir kabın içinde çırpılıp sosun içine dikkatli bir formda eklenip daima çırpılır.
Sosumuz kalınlaşınca kıvam alınca ateşten alınır servise hazır.
Not:Sosun kıvamını istediğiniz üzere inceltebilirsiniz daha inceltmek isterseniz daha ateşteyken sıcak suyla kıvamını açabilirsiniz.Sosu ayrıyeten tavuğu marine etmek içinde kullanabilirsiniz su ve nişasta hariç materyalleri karıştırıp tavuğu marine edip 30 40 dakika dolapta bekletip tavuğu sosun içinden alıp fırınlayabilirsiniz.Kalan sosu nişasta ekleyip tekrar sos haline getirebilirsiniz.
Teriyaki Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı taze zencefil
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı bal
1 su bardağı doya sosu
3 yemek kaşığı esmer şeker
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı susam yahut ayçiçek yağı
Teriyaki Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sarımsak ve zencefil rendenin ince tarafıyla rendelenir.
Uygun bir tencereye nişasta ve su hariç öbür materyaller karıştırılıp ocağın kısık ayarda kaynayana dek karıştırılır.
Kaynayan sos beş dakika daha karıştırılıp.
Nişasta ve su öteki bir kabın içinde çırpılıp sosun içine dikkatli bir formda eklenip daima çırpılır.
Sosumuz kalınlaşınca kıvam alınca ateşten alınır servise hazır.
Not:Sosun kıvamını istediğiniz üzere inceltebilirsiniz daha inceltmek isterseniz daha ateşteyken sıcak suyla kıvamını açabilirsiniz.Sosu ayrıyeten tavuğu marine etmek içinde kullanabilirsiniz su ve nişasta hariç materyalleri karıştırıp tavuğu marine edip 30 40 dakika dolapta bekletip tavuğu sosun içinden alıp fırınlayabilirsiniz.Kalan sosu nişasta ekleyip tekrar sos haline getirebilirsiniz.
Teriyaki Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı