Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Teriyaki Sos

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Teriyaki Sos Tanımı İçin Malzemeler
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı taze zencefil
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı bal
1 su bardağı doya sosu
3 yemek kaşığı esmer şeker
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı susam yahut ayçiçek yağı

Teriyaki Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sarımsak ve zencefil rendenin ince tarafıyla rendelenir.
Uygun bir tencereye nişasta ve su hariç öbür materyaller karıştırılıp ocağın kısık ayarda kaynayana dek karıştırılır.
Kaynayan sos beş dakika daha karıştırılıp.
Nişasta ve su öteki bir kabın içinde çırpılıp sosun içine dikkatli bir formda eklenip daima çırpılır.
Sosumuz kalınlaşınca kıvam alınca ateşten alınır servise hazır.
Not:Sosun kıvamını istediğiniz üzere inceltebilirsiniz daha inceltmek isterseniz daha ateşteyken sıcak suyla kıvamını açabilirsiniz.Sosu ayrıyeten tavuğu marine etmek içinde kullanabilirsiniz su ve nişasta hariç materyalleri karıştırıp tavuğu marine edip 30 40 dakika dolapta bekletip tavuğu sosun içinden alıp fırınlayabilirsiniz.Kalan sosu nişasta ekleyip tekrar sos haline getirebilirsiniz.

Teriyaki Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst