Tereyağlı Tel Tel Katmer (Akşam Hazırla Sabah Pişir)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tereyağlı Tel Tel Katmer (Akşam Hazırla Sabah Pişir) Tanımı İçin Materyaller

Hamur İçin
2 su bardağı su
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Açılan Yufkalara Sürmek İçin
100 gram tereyağı (Eritilmiş)
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tereyağlı Tel Tel Katmer (Akşam Hazırla Sabah Pişir) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Katmer gerecini ister bir gün evvel ister tıpkı gün hazırlayıp yapabilirsiniz lezzetli ve kolay.
Hamur yoğurma kabına unu koyalım ve 2 su bardağı suyu yavaş yavaş ek ederek ne çok yumuşak ne çok sert olacak formda kıvamlı bir hamur yoğrulur 5 dakika dinlendirilir ve bu ortada tereyağını eritilir sıvı yağı ek edilip karıştırılır.
Dinlenen hamurdan 6 beze elde edilir her beze unlanarak 40 cm kadar açılır 3 er kaşık yağ gezdirilir fırçayla yufkaya sürülür rulo yapılır kendi etrafında gül halinde kıvrılır fotoğrafta görüldüğü üzere.
Bütün bezelere tıpkı süreç yapılır üzeri kapatılır buzdolabında bekletilir. Birebir gün yapılacaksa en az 35 dakika yahut 1 saat beklemesi kâfi (Yağın donması için) mayalı hamur olmadığı için bir gün evvelce hazırlayıp sonraki gün pişirebilirsiniz.
Buzdolabında dinlenen bezeleri hafif unlayarak pasta tabağından biraz büyük açılır. Evvelce ısıtılmış tavada tavayı yağlamadan gerili önlü pişirilir. Ocağın orta gözünde döküm tavada pişirdim. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst