Tereyağlı Tava Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tereyağlı Tava Böreği Tanımı İçin Materyaller
3 adet yufka
Tuzsuz lor peynir
Kahvaltılık peynir
Kaşar peyniri
Maydanoz
Sosu için;
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı maden suyu
Tavayı yağlamak için;
1 yemek kaşığı tereyağı

Tereyağlı Tava Böreği Tanımı Yapılışı

Birinci olarak sosumuzu hazırlıyoruz saymış olduğum tüm gereçleri güzelce karıştırıyoruz.
Daha sonra tavamıza 1 yemek kaşığı tereyağının yarısını her yerine sürüyoruz.
1 bütün yufkayı yanları dışarı sarkacak halde tavaya yerleştiriyoruz.
Öbür yufkanında yarısını orta büyüklükte kesimlere bölüp yufkanın üzerine seriyoruz.
Hazırlamış olduğumuz sostan yufkalara sürüyoruz başka yarı olan yufkayıda kesimlere bölüp ıslattığımız yufkanın üstüne seriyoruz.
Üzerine yapmış olduğumuz 3 karışımlı peynirleri serpiyoruz.
Kalan 1 yufkanın yarısını ortadan bölüp paracalar halinde peynirlerin üzerini kapatıyoruz .
Sosumuzdan döktükten sonra yarı olan yufkayıda modüllere ayırıp son katı koyuyoruz .
Yanlardan sarkan yufkalarıda gelişi hoş biçimde kapattıktan sonra kalan sosu böreğin üzerine döküyoruz.
Tavamızı ocağa alıp kapağını kapattıktan sonra kısık ateşte denetimli bir halde pişiriyoruz.
Altı kızardıktan sonra bir servis tabağı yardımıyla böreğimizi karşıt çevirmek için alıyoruz.
Kalan yarım tereyağınıda tavaya sürdükten sonra böreği pişirmek için tekrar tavaya alıp kapağını kapatıyoruz.
Sıcak servis ediniz afiyet olsun ❣.
 
Geri
Üst