Tereyağlı Tatlı Çörek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tereyağlı Tatlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1,5 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı tereyağ
1 kiloya yakın un
İç için ;
300 gram tereyağ
Üzeri için;
Yumurta sarısı

Tereyağlı Tatlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz güzelce yoğuruyoruz .Mayalanmaya bırakıyoruz.
Soğuk tereyağını iki adet fırın kağıdının içinde merdane yardımıyla açıyoruz dolapta dinlendiriyoruz.
Mayalanan hamuru merdane yardımıyla açıyoruz.
İçine tereyağı koyup kapatıyoruz ,katlayıp dolapta 20 dk kadar dinlendiriyoruz..
Dolaptan çıkartıp tekrar merdane yardımıyla açıyoruz .
Aynı şekilde katlayıp 20 dk daha dolapta dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamuru tekrar açıyoruz.
Üçgen şekilde aşağıdan yukarıya doğru kesiyoruz.
Kestiğimiz hamuru rulo şeklinde sarıyoruz tepsiye yerleştiriyoruz.
Üzerini kapatıp 15 dk kadar dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Tel tel ayrılan harika bir çörek oluyor, afiyet olsun

Tereyağlı Tatlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst