Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tereyağlı Nefis Kurufasulye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tereyağlı Nefis Kurufasulye Tanımı İçin Materyaller
500 gram kuru fasulye (İspir kullandım)
1 yemek kaşığı domates salçası (Tepeleme olmasın)
1 yemek kalığı biber salçası (Tepeleme olmasın)
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay bardağı çiçek yağı
4 yemek kaşığı tereyağ (Tereyağ bol olmalı az yada çok göz kararı kendinizde ayarlayabilirsiniz)
3-4 tane kuru biber
Tuz

Tereyağlı Nefis Kurufasulye Tanımı Yapılışı

Fasülyelerimizi akşamdan su ve 1 bardak süt(süt isteğe bağlı) ek ederek ıslatıyoruz. 1 gece buz dolabında bekletiyoruz. (dolaba koymamızın sebebi içinde süt olduğu için kesilmesin)
Sonraki gün fasulyemizi güzelce yıkayıp 5 dak. Düdüklüde ön pişirme yapıyoruz.
Daha sonra güvecimizde soğanı evvel azıcık sıvı yağ ile kavurup sonra tereyağımızı ek ediyoruz(tereyağ bol olmalı)
Akabinde salçalarımızı güzelce kavurup fasulyemizi ekliyoruz.
Üzerine kaynar su döküp tuzunu ve biberine koyup fırında suyunu güzelce çekene kadar pişiriyoruz. (arzu ederseniz ocakta en kısık ateştede pişirebilirsiniz)
Tereyağlı fasulyemizin en büyük özelliği bol yağlı ve çok sulu olmamasıdır. Afiyet olsun
 
Geri
Üst