AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tereyağlı Minik Ekmek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tereyağlı Minik Ekmek Tanımı İçin Materyaller
1 bardak ılık su (220ml)
Yarım bardak ılık süt (110ml)
Yarım paket kuru maya yahut çeyrek yaş maya
3 yemek kaşığı zeytin yağ
2 küp kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 bardak un (yaklaşık 700g)

Tereyağlı Minik Ekmek Tanımı Yapılışı

Bir kaseye 1 bardak ılık su, yarım bardak ılık süt, bir paket kuru maya, 30 gram tereyağı, iki küp şeker, bir çay kaşığı tuz ve 5 bardak unu koyup güzelce yoğurun.
Sonra yaklaşık 40 dakika dinlendirin.
Dinlendikten sonra 8 küçük yuvarlak top haline getirin.
Bunları yaklaşık 1 cm aralıklarla yuvarlak bir kek kalıbına koyun.
Üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve 220 ° ‘de yaklaşık 40 dakika alttan 2. Fırın telinde pişirin.
Piştikten sonra 15 dakika ıslak bez ile örtün.
 
Geri
Üst