AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tereyağlı Minik Ekmek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tereyağlı Minik Ekmek Tanımı İçin Materyaller
1 bardak ılık su (220ml)
Yarım bardak ılık süt (110ml)
Yarım paket kuru maya yahut çeyrek yaş maya
3 yemek kaşığı zeytin yağ
2 küp kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 bardak un (yaklaşık 700g)

Tereyağlı Minik Ekmek Tanımı Yapılışı

Bir kaseye 1 bardak ılık su, yarım bardak ılık süt, bir paket kuru maya, 30 gram tereyağı, iki küp şeker, bir çay kaşığı tuz ve 5 bardak unu koyup güzelce yoğurun.
Sonra yaklaşık 40 dakika dinlendirin.
Dinlendikten sonra 8 küçük yuvarlak top haline getirin.
Bunları yaklaşık 1 cm aralıklarla yuvarlak bir kek kalıbına koyun.
Üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve 220 ° ‘de yaklaşık 40 dakika alttan 2. Fırın telinde pişirin.
Piştikten sonra 15 dakika ıslak bez ile örtün.
 
Geri
Üst