Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tereyağlı Minik Bazlamalar

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tereyağlı Minik Bazlamalar Tarifi İçin Malzemeler
2.5 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Üzerine sürmek için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
1 avuç maydanoz

Tereyağlı Minik Bazlamalar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için bütün malzemeleri derin bir kapta iyice yoğuralım ve pürüzsüz bir hamur elde edince 12 bezeye ayıralım 5 dakika dinlenmeye bırakalım.
O esnada ise sosu için tereyağını ocağa alalım ve eridikten sonra sarımsak ve maydanozu da ekleyerek 2 dakika kadar ocakta pişirip köşeye bekletelim.
Şimdi gelelim hamura ayrılan bezeleri çok büyük olmayacak şekilde açalım ve iyi ısınmış yağsız tavada önlü arkalı pişirelim.
Bütün işlem böyle devam edilir ve pişen bazlamalar hazırlanan sos ile önlü arkalı yağlanır. Servise hazırdır afiyet olsun. Sıcak çay ile mükemmel lezzeti yemeye doyduk elhamdülillah bu güzel nimetleri veren allah’a.
Tereyağlı Minik Bazlamalar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst