Tereyağlı Mayasız Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tereyağlı Mayasız Poğaça Tanımı İçin Gereçler
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sirke (elma)
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (bir adedinin sarısını üzeri için ayıralım)
1,5 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağından 2-3 yemek kaşığı eksik un kullandım (kontrollü ekleyelim)
İçi için:
1 su bardağı kaşar peyniri
1 su bardağı beyaz peynir
Üzeri için:
Yumurta sarısı

Tereyağlı Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Oda ısısındaki tereyağına karıştırma kabına alalım öbür materyalleri de ekleyelim.
Yumurtalardan bir adedinin sarısını üzeri için ayıralım.
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
Unu denetimli bir formda eklemeyi unutmayalım.
Kaşar peynir rendeleyelim beyaz peynirle karıştıralım.
Cevizden büyük bir modül alıp yuvarlayıp avucumuzun içi ile açalım.
Peyniri ortasına koyup poğaçayı kapatalım.
Kapattığımız yer alta gelecek formda yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürelim.
Çatalla üzerini çizip 180 derecelik alt üst ayarlı evvelden ısıttığımız fırında hoş bir renk alıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Tereyağlı Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst