SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Tereyağlı Mantarlı Nefis Karides Tanımı İçin Malzemeler
1 adet adet kırmızı kapya biber
3 adet yeşil biber ( isteğe bağlı acı da olabilir)
1 paket mantar
500 gram karides ( hazır ayıklanmış, dondurulmuş olarak marketten aldım istenirse kabuklu alıp, kendiniz de hazır hale getirebilirsiniz)
2-3 kaşık zeytinyağı
2 kaşık tereyağı
Tuz, karabiber,pulbiber, toz kırmızı biber
Tereyağlı Mantarlı Nefis Karides Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberleri ve mantarı yıkayıp, ayıklayıp doğruyoruz.
Tavada tereyağını eritiyoruz, zeytinyağı ek ediyoruz.
Isınan yağımıza biberleri atıp birkaç dakika kavuruyoruz.
Hemen gerisinden mantarları ve karidesleri ek ederek tavanın kapağını kapatıyoruz.
Mantar suyunu salıp çektikten sonra, kavrulması için ortada karıştırarak, pişirmeye devam ediyoruz.
Bu ortada damak tadımıza nazaran baharatlarımızı ve tuzu ekliyoruz.
1 çay kaşığı kadar karabiber, pulbiber, 1 tatlı kaşığı kadar toz kırmızı biber ekledim.
Baharatlarla da birkaç sefer çevirdikten sonra, servis tabağına alıyoruz.
Tercihen soğutmadan yiyoruz.
Afiyet olsun
Tereyağlı Mantarlı Nefis Karides Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet adet kırmızı kapya biber
3 adet yeşil biber ( isteğe bağlı acı da olabilir)
1 paket mantar
500 gram karides ( hazır ayıklanmış, dondurulmuş olarak marketten aldım istenirse kabuklu alıp, kendiniz de hazır hale getirebilirsiniz)
2-3 kaşık zeytinyağı
2 kaşık tereyağı
Tuz, karabiber,pulbiber, toz kırmızı biber
Tereyağlı Mantarlı Nefis Karides Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberleri ve mantarı yıkayıp, ayıklayıp doğruyoruz.
Tavada tereyağını eritiyoruz, zeytinyağı ek ediyoruz.
Isınan yağımıza biberleri atıp birkaç dakika kavuruyoruz.
Hemen gerisinden mantarları ve karidesleri ek ederek tavanın kapağını kapatıyoruz.
Mantar suyunu salıp çektikten sonra, kavrulması için ortada karıştırarak, pişirmeye devam ediyoruz.
Bu ortada damak tadımıza nazaran baharatlarımızı ve tuzu ekliyoruz.
1 çay kaşığı kadar karabiber, pulbiber, 1 tatlı kaşığı kadar toz kırmızı biber ekledim.
Baharatlarla da birkaç sefer çevirdikten sonra, servis tabağına alıyoruz.
Tercihen soğutmadan yiyoruz.
Afiyet olsun
Tereyağlı Mantarlı Nefis Karides Tanımı Fotoğraflı Yapılışı