AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tereyağlı Lokmalık Kurabiyeler

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tereyağlı Lokmalık Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler
75 gram tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış)
1 adet yumurta
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağı
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı pudra şekeri
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2,5 su bardağı un
Üzeri için;
Pudra şekeri

Tereyağlı Lokmalık Kurabiyeler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için uygun bir kapta tüm malzemeleri karıştırın. Yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor.
Kurabiye hamuru hazır olduktan sonra orta büyüklükte bir parça kopartarak tezgahta rulo şeklinde yuvarlayın.
Kenarlarını ve üstünü elle düzelterek kare bir şekil vermeye çalışın.
Bıçak ile küçük parçalar şeklinde kestikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Tepsiye dizerken aralarında birkaç santim boşluk bırakın çünkü kabaracaklardır.
Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pembeleşinceye kadar pişirin. Her fırın farklılık gösterebilir, lütfen kontrol ederek pişirin.
Pişen kurabiyeler iyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Sonrasında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tereyağlı Lokmalık Kurabiyeler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst