Tereyağlı Kıyır Kıyır Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tereyağlı Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
200 gram tereyağ (1 su bardağı) geliyor
3 çorba kaşığı süt kaymağı (Yoksa kullanmayın)
2 adet yumurta (1 sarı ayır üzerine)
1 su bardağı suluca yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ (125ml)
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Dereotlu yapmak isterseniz
3 dal dereotu
İçine
Peynir (Evde ne varsa)

Tereyağlı Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığında hatta erimeye yakın tereyağı sıvı malzemelerle mıncıklar gibi karıştıralım.
Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
Kabartma tozu ve toz şeker ekleliyelimyavaş yavaş un ekleyip .yumuşak ele yapışan bir hamur olsun.
Dereotlu yapmak isterseniz hamurun yarısına ince ince kıyılmış dereotu ekleyebilirsiniz.
Yarım saat buzdolabına kaldıralım.
Çıkartıp minik bezeler alıp içine peynir koyup resimdeki gibi şekil verelim.
Üzerine yumurta sarısı sürelim.
180 derece fırında pişirelim.Afiyet olsun.
Tereyağlı Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst