- Konu Yazar
- #1
Tereyağlı Katmer Tanımı İçin Malzemeler
4 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz maya
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için;
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Tereyağlı Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçler karıştırılır ve denetimli bir biçimde un eklenerek yumuşak ele yapışmayan hoş bir hamur elde edilir ve hamur dinlenmeye bırakılır. Tereyağı eritilir ve içine sıvı yağ eklenir.
Dinlenen hamur bezeleri bölünür ve tek tek ince yufka halinde sırayla açılır. Açılan yufkaların üzerine tereyağlı karışımdan sürülür. Evvel iki tarafı katlanır.
Daha sonra uç kısımları içeri yanlışsız katlanır ve tekrar ortalarına yağ sürülür. Her iki köşeden uçlar birleştirilir mektup hali verilir.
Bütün yufkalar bu halde tamamlandıktan sonra birinci yapılan ve yağı donmuş katmerden başlanarak tavada pişirme süreci yapılır. Isıtılmış tavada artlı önlü pişirilir.
Burada tavanın altı ne çok yanmalıdır ne de çok kısık ateşte olmalıdır. Gereksinime nazaran tekrar yağlanabilir. Sürecin hepsi tamamlandıktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.
Tereyağlı Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz maya
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için;
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Tereyağlı Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçler karıştırılır ve denetimli bir biçimde un eklenerek yumuşak ele yapışmayan hoş bir hamur elde edilir ve hamur dinlenmeye bırakılır. Tereyağı eritilir ve içine sıvı yağ eklenir.
Dinlenen hamur bezeleri bölünür ve tek tek ince yufka halinde sırayla açılır. Açılan yufkaların üzerine tereyağlı karışımdan sürülür. Evvel iki tarafı katlanır.
Daha sonra uç kısımları içeri yanlışsız katlanır ve tekrar ortalarına yağ sürülür. Her iki köşeden uçlar birleştirilir mektup hali verilir.
Bütün yufkalar bu halde tamamlandıktan sonra birinci yapılan ve yağı donmuş katmerden başlanarak tavada pişirme süreci yapılır. Isıtılmış tavada artlı önlü pişirilir.
Burada tavanın altı ne çok yanmalıdır ne de çok kısık ateşte olmalıdır. Gereksinime nazaran tekrar yağlanabilir. Sürecin hepsi tamamlandıktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.
Tereyağlı Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı