Tereyağlı Bulgur Pilavı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tereyağlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytin yağı
3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk ya da ilik bulyon
Haşlanmış bezelye, mısır ya da nohut

Tereyağlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp eritin.
Şehriyeyi rengi dönünceye kadar kavurun.
Üzerine bulguru ekleyip kavurmaya devam edin.
En son sıcak suyunu da ekleyip tuzunu ve bulyon koyun.
Kapağını kapatıp pişirin suyunu çekmeye başlayınca altını kısın.
Haşlanmış bezelye, mısır ya da nohut ekleyebilirsiniz.
Tereyağlı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst