Tereyağlı Açma Kete Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı ılık süt
1.5 su bardağı sıvı yağ
3 tane yumurta (Sarısı üzerine beyazı hamura)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket maya (Kuru yahut yaş maya farketmez)
Tuz
Arası için
Tereyağı
Tereyağlı Açma Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık sütü, şekeri ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştıralım.
2 dakika bekletip üzerine sıvı yağ,yumurta akları,tuz ve unuda denetimli formda ekleyerek yoğurmaya başlayalım.Yumuşak kıvamlı bir hamur olacak halde yoğuralım.
1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru iki eşit kesime bölüp beze haline getirelim.
İlk bezeyi açabildiğimiz kadar açıp üzerine erittiğimiz tereyağını her yerine gelecek formda sürelim ve bir kenardan başlayarak rulo haline getirelim.
Bu biçimde ikinci bezeyi de hazırlayıp ruloları tereyağ biraz donana kadar üzeri kapalı bir halde bekletelim.
Daha sonra roloları 3’er parmak kalınlığında keselim.
Elimizle incelterek zarf formunda katlayıp aksi yüzünden tekrar inceltip tepsiye alalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam yahut çörek otu serpilir.
Kete denince tepsi mayası çok değerli muhakkak en az 45-50 dakika mayalandıralım. Tam 18 adet kete oluyor.
180 derece ısıtılmış fırında ketelerimiz kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun. …
Tereyağlı Açma Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı ılık süt
1.5 su bardağı sıvı yağ
3 tane yumurta (Sarısı üzerine beyazı hamura)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket maya (Kuru yahut yaş maya farketmez)
Tuz
Arası için
Tereyağı
Tereyağlı Açma Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık sütü, şekeri ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştıralım.
2 dakika bekletip üzerine sıvı yağ,yumurta akları,tuz ve unuda denetimli formda ekleyerek yoğurmaya başlayalım.Yumuşak kıvamlı bir hamur olacak halde yoğuralım.
1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru iki eşit kesime bölüp beze haline getirelim.
İlk bezeyi açabildiğimiz kadar açıp üzerine erittiğimiz tereyağını her yerine gelecek formda sürelim ve bir kenardan başlayarak rulo haline getirelim.
Bu biçimde ikinci bezeyi de hazırlayıp ruloları tereyağ biraz donana kadar üzeri kapalı bir halde bekletelim.
Daha sonra roloları 3’er parmak kalınlığında keselim.
Elimizle incelterek zarf formunda katlayıp aksi yüzünden tekrar inceltip tepsiye alalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam yahut çörek otu serpilir.
Kete denince tepsi mayası çok değerli muhakkak en az 45-50 dakika mayalandıralım. Tam 18 adet kete oluyor.
180 derece ısıtılmış fırında ketelerimiz kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun. …
Tereyağlı Açma Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı