AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tereyaginin icine ne konur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tereyağının içine ne konur?​

Baharatlı tereyağı için: dereotu ya da maydanoz. taze kekik. taze biberiye. 1 adet kapya biber (dolmalı kırmızı biber) ya da pul biber.
Süt yağı nasıl alınır?
Çiğ sütün üzerine çıkmış olan kaymağı kepçe ile alın ve küçük kavanozun içine koyun. Sütün üzerinde kaymak kalmayıncaya kadar bu işleme devam edin. Yarım çorba kaşığı kremayı içerisine koyarak, 5 ila 12 saat olgunlaşmaya bırakın. Tereyağın hızlı olması için sıcak su dolu bir kabın içinde 24 derece sıcaklıkta bekletin.

Krema ile tereyağı nasıl yapılır?​

Sıvı Kremadan Ev Yapımı Tereyağı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kremaları derin bir kabın içine dökün.
- Mikserin en yüksek ayarında 10 dakika çırpın.
- Çırptıkça krema kesilecek, lor peyniri kıvamı gibi olacak.
- Çırpmaya devam edin.
- Son aşama da artık katılaşıp suyunu bırakacak.
- Bir kap içerisine bir miktar soğuk su ve buz koyun.
Tereyağı neden beyaz olur?
Onlara göre sonbaharda ve kışta üretilen süt, yıllın diğer zamanlarında üretilen sütten daha yağsız olduğu ve bu yüzden bu zamanda yapılan tereyağı beyaz renkte olur.

En kaliteli tereyağı nasıl yapılır?​

Gerçek tereyağı için ihtiyaç duyulan malzeme tam yağlı çiğ süt ya da taze sütle mayalanmış ev yoğurdudur. Özellikle sık sık çiğ süt alanlar, sütü kaynatınca üzerinde biriken kaymakları biriktirip tereyağı yapımında kullanabilir. Aynı şekilde ev yoğurtlarının kaymakları da tereyağı yapımı için uygun bir malzemedir.
Sütün yağı alınır mı?
Sütün Yağını Almak: Sütün maliyetini düşürüp daha fazla kazanç elde etmek isteyen bazı firmalar sütün yağının bir kısmını alarak tereyağı yapımında kullanabilir. Normal bir inek sütünde yağ oranı % 3,5 ile 4,2 arasında olmalı iken yağı kısmen alınmış sütlerde yağ oranı % 1,5 -2 oranlarına kadar düşebilmektedir.

Krema ile tereyağı yapılır mı?​

Tereyağı yapmak amacıyla kullanılacak olan krema geniş bir kaba alınır. Yoğurma tekniğine göre 20 ile 40 dakika kadar elde ya da mikserin son ayarında 10 dakika kadar çırpılarak kremadan suyun ayrıştırılması sağlanır. (Sıcak havalarda yoğurma aşamasında krema içerisine bir miktar buz ilave edilebilir.)
Yağlı krema nasıl yapılır?
Mikserle yüksek devirde ara ara tereyağına pudra şekeri ilave ederek 7 dakika çırpın. En son 2 yemek kaşığı ılık sütü ve vanilyayı ekleyin. Ne renk yapacaksanız o renk gıda boyasını çay kaşığının ucuyla ekleyin ve karıştırın. Krema sıkma torbasına koyup 30 dakika buzdolabında bekletin.

Tereyağı neden sarı veya beyaz olur?​

Tereyağının rengi yağ yapımında kullanılan hayvanın sütüyle alakalıdır. Keçi ve manda sütünden yapılan tereyağı beyaz olur, inek sütünden yapılan ise genellikle sarı olur; tabii ki inek yağındaki renk konusunun hayvanların otladığı coğrafya ve yağın yapıldığı mevsimle de ilgisi var.
 
Geri
Üst