SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Teremyağlı Browni Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardak şeker
1 tutam tuz
200 gr bitter çikolata ( tablet)
2 yemek kaşığı teremyağ
1- 2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
50 gr beyaz çikolata ( tablet )
Teremyağlı Browni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta, tuz ve şekeri bir derin bir kaba alalım ve mikser ile çırpalım ( beyazlaşana kadar).
Bir kasede çikolata ve terem yağ alalım ve daha pratik olsun diye mikrodalga da eritebiliriz ( yoksa benmari yordamı eritin) yakmamaya dikkat edelim.
Beyaz çikolata küçük kesimlere doğrayalım ve hamura katalım.
Önceki karışıma dökelim ve üzerine kalan gereçleri ekleyip karıştıralım. Dikkat hamur koyu olacak kaşık la alınca akmayacak biçimde olacak ( olmazsa un ekleyelim denetimli bir şekilde)tepsiye koyalım.
Önceden ısıtılmış 175 derecede 14 dk pişirelim.Afiyet olsun.
Teremyağlı Browni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardak şeker
1 tutam tuz
200 gr bitter çikolata ( tablet)
2 yemek kaşığı teremyağ
1- 2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
50 gr beyaz çikolata ( tablet )
Teremyağlı Browni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta, tuz ve şekeri bir derin bir kaba alalım ve mikser ile çırpalım ( beyazlaşana kadar).
Bir kasede çikolata ve terem yağ alalım ve daha pratik olsun diye mikrodalga da eritebiliriz ( yoksa benmari yordamı eritin) yakmamaya dikkat edelim.
Beyaz çikolata küçük kesimlere doğrayalım ve hamura katalım.
Önceki karışıma dökelim ve üzerine kalan gereçleri ekleyip karıştıralım. Dikkat hamur koyu olacak kaşık la alınca akmayacak biçimde olacak ( olmazsa un ekleyelim denetimli bir şekilde)tepsiye koyalım.
Önceden ısıtılmış 175 derecede 14 dk pişirelim.Afiyet olsun.
Teremyağlı Browni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı