AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tercihler nasil verilmeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tercihler nasıl verilmeli?​

Tercihler belirlenirken, mevcut puan türündeki başarı sırasına göre bir üst ve alt limit belirlenir. Sonrasında bu aralıktan 24 tercih belirlenir ve isteğe göre sıraya sokulur. Puana göre yapılan sıralama isteğe göre yapılandan farklı olduğunda adaylar daha az istedikleri bir yerde okumak zorunda kalabiliyor.

YKS de tercih sırası önemli mi?​

Yani tercihlerinizin en çok okumak istediğiniz bölümden, en az okumak istediğiniz bölüme doğru sıralanmış olması, istediğiniz bölüme girme şansınızı artırır. Tercihler mutlaka başarı sırasına göre yapılmalı. ÖSYM, yerleştirme işlemini başarı sırasına göre yapar.
Yerleştirme işlemi nasıl yapılır?
Adaylar, 2021-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır.
Sıralamaya göre nasıl tercih yapılır?
İlk sıralarda başarı sırasının üzerinde ve en çok istenilen bölümlere (ilk iki ya da üç tercih); orta sıralarda yerleşme olasılığı yüksek olan ve başarı sırasına yakın olan bölümlere (beş ile 18’inci tercihler); son sıralarda ise yerleşme olasılığının çok yüksek olduğu (19 ve 24’üncü tercihler) bölümlere yer vermek …

Üniversiteler puanla mı alıyor sıralamayla mı?​

1. Puan mı yoksa başarı sıralaması mı? Genel yerleştirmede başarı sıraları, ek yerleştirmede ise kesinlikle puan kullanılmalı. Ek yerleştirmede puanın kullanılmasının sebebi hem kılavuz verileri hem de adayın sonuç belgesinin o yıla ait olmasıdır.

Üniversite tercihlerinde kaçıncı tercih sırasının önemi?​

Listeyi oluştururken ilk 5-6 tercihin adayın sırasından biraz daha yüksekte bulunmasında bir sakınca yok. Ardından kendi sırasına çok yakın ve kendi sırasındaki yerleri listeye koyması gerekiyor. Son birkaç tercihin ise adayın sırasından düşük olması giriş şansını artırır.
TYT de puana mı bakılır sıralamaya mı?
-Tercihlerde en çok dikkat etmeniz gereken şey ÖSYS puanınız değil puana göre aldığınız sıralama. Çünkü üniversiteler öğrenci alırken puanla değil sıralamaya göre öğrenci alıyor. Mutlaka ÖSYM’nin yayınladığı üniversite tercih kılavuzuna göz atmalısınız.
Yerleştirme sistemi nasıl işliyor?
Merkezi Yerleştirme yönteminde adaylar, yükseköğretim programlarına, sınav puanları, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları, varsa ek puanları yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince, bilgisayarla yerleştirilir …
 
Geri
Üst