AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tercih kilavuzunda puani yazmayan bolumler ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Tercih kılavuzunda puanı yazmayan bölümler ne demek?​

Bir yükseköğretim programına ait en küçük puan sütununda hiçbir işaret bulunmuyorsa, kontenjanı merkezi yerleştirme ile dolmayan programları göstermektedir. Bu programları ilgili puan türünde 150 veya daha yüksek puan almış bütün adaylar tercihleri arasında gösterebilirler.
Hangisi yerleştirme puanı?
Ham puan, sınav sonrasında hesaplanmış olan puandır. Yerleştirme puanı ise ham puanın ağırlıklandırılmış halidir. Yerleştirme puanının belirlenmesinde ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı (AOBP) kullanılır. Bu nedenle bir üniversiteye yerleşebilmek için önemli olan yerleştirme puanıdır.
Üniversite yerleştirme puanı ne kadar?
1. Ek Yerleştirme aşamasında genel yerleştirmede olduğu gibi TYT için 150, AYT/YDT için 180 baraj puanı uygulaması geçerli olacak. 1. Ek Yerleştirmeye, TYT puanı en az 150, AYT/YDT puanı en az 180 olan adaylar başvuru yapabilecek.” İfadelerini kullandı.

Kılavuzda özel koşul ve açıklamalar ne demek?​

Özel koşul kodları; adaylardan cinsiyet, ehliyet, yabancı dil belgesi, bonservis, sertifika gibi niteliklerin arandığını gösteren kodlardır. Bu kodlar 1-6 ve 7 rakamlarıyla başlamaktadır. ÖSYM tarafından bir adayın söz konusu özel koşulu taşıyıp taşımadığı sistem üzerinden kontrol edilememektedir.
YKS kılavuzunda üç nokta ne demek?
1. Anlatım olarak tamamlanmamış cümlelerin sonuna konur: Ne çare ki çirkinliği hemencecik ve herkes tarafından görülüveri da bu yanı…
Ek yerleştirme hangi puana göre yapılır?
2021-YKS İkinci Ek Yerleştirmede; merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşmeyen adaylar ile TYT puanı 140-150 aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı 170-180 aralığında olan adaylar tercih yapabilecek.
YKS İKİNCİ EK TERCİH NE ZAMAN YAPILACAK? Adaylar, 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercihlerini, 14-18 Ekim 2021 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır.

Geri