AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tercih kilavuzunda aranan nitelikler ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Tercih kılavuzunda aranan nitelikler ne demek?​

Nitelik kodu, adayların tercih yapacağı alana/bölüme göre belirlenen ve adaylarda bulunması gereken özelliklerin belirtildiği kısa kodlardır. Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir.

KPSS Tercih yaparken nitelik kodlarının hepsini taşımak gerekiyor mu?​

KPSS Tercih yaparken nitelik kodlarının hepsini taşımak gerekiyor mu?
Bir kontenjanın karşısında birden çok özel koşul kodu varsa; aday mutlaka bu niteliklerin hepsine sahip olmalıdır. Yoksa bu kontenjanı tercih etmemelidir. Örneğin, bir memurluk kadrosu için ehliyet, YDS 70 almak şartları aranıyorsa her iki şartın da adayda bulunması gerekir.

7361 özel şart nedir?​

7361 özel şart nedir?
“7361 (Bakınız Başvurma Özel Şartları Bölümü Avukat)” nitelik kodunun istenildiği Avukat kadrosunu tercih edecek adaylarin; 1136 sayılı Avukatlık Kanunun 9’uncu maddesine göre Avukatlığa kabulün ruhsatnamenin verildiği andan itibaren hüküm ifade etmesi ve Avukatlığa kabulden sonra Avukat unvanının kullanılabilmesi …

Özel koşullar BK 3 ne demek?​

“Programın öğretim dilinde bir yıl süreli zorunlu Hazırlık Programı uygulanır, programın Yeni Bk. 3: sonunda ilgili dilde yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. Hazırlık sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.

Üniversite özel koşullar BK 4 ne demek?​

Üniversite özel koşullar BK 4 ne demek?
Bk. 4 İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde (bazı üniversiteler için kontenjana bağlı olmaksızın) bir yıl süreli yabancı dil hazırlık programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.

2111 nitelik kodu nedir?​

2111 nitelik kodu nedir?
2111:Ortaöğretim Kurumlarının Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı ve Dallarından mezun olmak. 3293:Elektronik,elektrik-elektronik , endüstriyel elektronik teknikerliği,elektronik önlisans programlarından mezun olmak.
3023 nitelik kodu nedir?​
3023 Laboratuvar, Sağlık Laboratuvarı, Tıbbi Laboratuvar önlisans programlarının birinden mezun olmak.

4503 KPSS nitelik kodu nedir?​

4503 KPSS nitelik kodu nedir?
4503 Kamu Yönetimi veya Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans programından mezun olmak.

3003 nitelik kodu nedir?​

3003 nitelik kodu nedir?
3003 NİTELİK KODU NEDİR? 3003 nitelik koduna başvuruda bulunabilmek için Adalet Önlisans ve Adalet MYO mezunu olma şartı aranmaktadır.

Ösym BK 4 ne demek?​

Özel koşullar BK 13 ne demek?​

Özel koşullar BK 13 ne demek?
Bk. 13. Mimarlık programlarına programın yerleştirme puan türünde başarı sırası 200 bininci sırada olan adayın yerleştirme puanının altında yerleştirme puanına sahip adaylar yerleştirilmeyecektir. Bu şartı sağlamayan adaylar ilgili programı tercih edemeyeceklerdir.

BK 21 ne demek?​

BK 21 ne demek?
Bk. 21 . Lise dengi okulların Makine bölümü mezunu olmak.

2011 nitelik kodu nedir?​

2011 Nitelik Kodu: Ortaöğretim kurumlarının Radyoloji veya Radyoloji Teknisyenliği alanından mezun olmak. Öncelikle ÖSYM yalnızca KPSS için değil birçok tercih için nitelik kodu yöntemine başvurur.

2022 4 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?​

2022 4 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
KPSS 2022/4 TERCİH SONUÇLARI AÇIKALNDI Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 21 Mart 2022 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir.

KPSS 2022 4 ne demek?​

KPSS 2022 4 ne demek?
KPSS-2022/4: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Tercih Kılavuzu ve Tablolar.
KPSS 2022 7 Tercihleri ne zaman?​
KPSS tercih sonuçları erişime açıldı. KPSS 2022/7 tercihleri 14 Nisan tarihinde başladı ve 21 Nisan’da sona erdi. Karayolları Genel Müdürlüğü’ne sözleşmeli personel alımı KPSS 2022/7 tercih kılavuzuna göre yapıldı. İşte KPSS 2022/7 tercih sonuçları sorgulama ekranı

3290 nitelik kodu nedir?​

3290 nitelik kodu nedir?
3290 nitelik kodu: Elektrik önlisans programından mezun olmak. 3004 nitelik kodu: Sosyal Güvenlik önlisans programından mezun olmak. 3319 Nitelik kodu: Harita, Harita Kadastro, Harita ve Maden Ölçme, Harita Teknikerliği, Harita ve Kadastro önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Ekpss 2023 nitelik kodu nedir?​

Ekpss 2023 nitelik kodu nedir?
2023 nitelik kodu bulunan kadro ve bölümlere tercih yapılması için adayların “Ortaöğretim Kurumlarının Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı ve Dallarından veya Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı – Endüstriyel Elektronik Dalından” mezun olmaları gerekmektedir.

2049 nitelik kodu nedir?​

2049 nitelik kodu, kamu personeli adaylarının hangi bölümden mezun olmaları gerektiğini ifade eder. 2049 nitelik kodunun bulunduğu kadrolar için başvuruda bulunacak adayların ortaöğretim düzeyindeki eğitim kurumlarının imam hatip alanı ve dallarından mezun olması gerekir.

3003 KPSS nitelik kodu nedir?​

3003 KPSS nitelik kodu nedir?
Burada nitelik kodları karşımıza çıkmaktadır. 3003 nitelik kodu özel şartı ise adayların Adalet Ön Lisans Programından veya Adalet Meslek Yüksek Okulundan mezun olmaları gereğidir.

Tercih kılavuzunda aranan nitelikler, adayların tercih yapacakları alana veya bölüme göre belirlenen ve adaylarda bulunması gereken özellikleri belirten kısa kodlardır. Bu kodlar, adayların mezun oldukları program veya alanla ilgili gereken özelliklerin belirtilmesine yardımcı olur. Örneğin, belirli bir kadro için gereken nitelik kodu, o kadroya başvuracak adayın hangi özelliklere sahip olması gerektiğini ortaya koymaktadır.

KPSS tercihi yaparken nitelik kodları çok önemlidir. Bir kontenjanın karşısında birden fazla özel koşul kodu bulunuyorsa, adayın bu niteliklerin hepsine sahip olması gerekmektedir. Eğer belirli bir kadro için birden fazla koşul belirtilmişse, adayın tüm bu koşullara uygun olması gerekmektedir. Aksi halde, o kontenjanı tercih etmemek daha doğru olacaktır.

7361 özel şart, avukat kadrosu için istenilen bir nitelik kodudur. Bu kodun istendiği kadroya başvuru yapacak adayların belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Özel şartlar arasında belirli yasal düzenlemelere uygunluk ve belirli belgelere sahip olma gibi koşullar yer alabilir.

Özel koşullar BK 3, bir programın öğretim dilinde bir yıl süreli zorunlu Hazırlık Programı uygulanacağını ve ilgili dilde yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kaydedileceğini belirtir. Bu tür özel koşullar, programın eğitim sürecini ve başvuru şartlarını belirlemek için kullanılır.

Üniversite özel koşullar BK 4 ise, isteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli yabancı dil hazırlık programının uygulanacağını belirtir. Hazırlık programı süresi, ilgili programın öğretim süresine dahil edilmez ve öğrencilerin dil becerilerini geliştirmelerine olanak tanır.

2111 nitelik kodu, Ortaöğretim Kurumlarının Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanı ve dallarından mezun olmayı gerektiren bir kadro veya pozisyon için gereken bir nitelik kodudur.

3023 nitelik kodu, Laboratuvar, Sağlık Laboratuvarı, Tıbbi Laboratuvar önlisans programlarından mezun olmayı gerektiren bir kadro veya pozisyon için gereken bir nitelik kodudur.

4503 KPSS nitelik kodu, Kamu Yönetimi veya Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans programından mezun olmayı gerektiren bir kadro veya pozisyon için gereken bir nitelik kodudur.

3003 nitelik kodu, Adalet Önlisans veya Adalet MYO mezunu olmayı gerektiren bir kadro veya pozisyon için gereken bir nitelik kodudur.

BK 13, mimarlık programlarına başvuran adayların yerleştirme puan türünde belirli bir başarı sırasına sahip olmalarını gerektiren bir özel koşulu ifade eder.

BK 21 ise, lise dengi okulların Makine bölümünden mezun olmayı gerektiren bir özel koşulu ifade eder.

2011 nitelik kodu, Ortaöğretim kurumlarının Radyoloji veya Radyoloji Teknisyenliği alanından mezun olmayı gerektiren bir kadro veya pozisyon için gereken bir nitelik kodudur.

Ekpss 2023 nitelik kodu, Ortaöğretim Kurumlarının Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı ve Dallarından veya Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı - Endüstriyel Elektronik Dalından mezun olmayı gerektiren bir kadro veya pozisyon için gereken bir nitelik kodudur.

2049 nitelik kodu, belirli kadrolar için başvuracak adayların imam hatip alanı ve dallarından ortaöğretim düzeyinde mezun olmalarını gerektiren bir nitelik kodudur.

Bu bilgiler ışığında nitelik kodlarının önemi ve anlamları hakkında daha detaylı bir şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz.

Geri