Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Terbiyeli Tavuk Haşlama

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
5 tane tavuk baget
4 tane patates
3 tane havuç
3 diş sarımsak
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Maydanoz veya dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe bağlı karabiber
Üzerini geçecek kadar su
Terbiyesi için;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limon suyu

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk bagetlerin isteğe bağlı yağlarını sıyırın saplarını kesin temizleyin.
Soğanı yemeklik doğrayın. Patates ve havucu iri kesin yıkayın. Sarımsakları küçük doğrayın.
Tencereye zeytinyağı döküp, ısıtın soğanı ekleyip biraz kavurun.
Üzerine havucu ekleyin iki dakika kızartıp patatesleri ve sarımsakları ekleyip üç dakika kavurup, başka bir yere aktarın.
Aynı yağda tavuk bagetleri üzerleri kapalı kısık ateşte çevirerek az kızartın. Üzerini geçecek kadar su döküp, kapağını kapatın orta ateşte kontrollü 25 dakika pişirin.
Suyunu çekmiş olacak suyu az gelirse biraz kaynar su ilave edin, tavuklar pişmişse sebzeleri ekleyin, sebzelerde pişene kadar pişirip terbiyesini hazırlayın.
Yumurta sarısı, yoğurt, un, limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan iki kepçe döküp karıştırın terbiyeye sonra terbiyeyi tencereye döküp karıştırın.
Beş dakika pişirip tuz maydanoz veya dere otu ekleyip karıştırıp ocaktan alın. Deneyeceklere afiyet olsun.
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst