AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Terbiyeli Tavuk Haşlama

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo but
3 adet orta uzunluk patates
3 adet havuç orta boy
7-8 adet arpacık soğan
Dereotu
Maydanoz
1 çay kaşığı Zerdeçal
1 yemek kaşığı tereyağ
Biraz sıvı yağ
Sıcak su
Tuz
Karabiber
Terbiyesi için
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir haşlayacağınız tencere ye biraz sıvı yağ ve tereyağ ekleyin.
Eriyince içine soyduğumuz soğanları atın biraz kavurun sonra iti iri doğradığımız patates ve havuçları içine atıyoruz biraz kavuruyoruz.
Kavurduktan sonra zerzevatları farklı bir kaba alıyoruz.
Tenceredeki yağın içine butlarımızı atıyoruz ve kızartıyoruz.
Kızarttıktan sonra butları geçecek biçimde sıcak su ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayan tenceremizin içerisine kenara ayırdığımız zerzevatları katıyoruz.
Biraz daha kaynadıktan sonra yoğurt yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırıp içerisine eklenir karıştırılır.
Bi tık daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım.
İçerisine 1 çay kaşığı zerdeçal ince kıyılmış maydanoz ve dere otu katıp karıştırıyoruz haşlamamız hazır.Deneyenlere afiyet olsun
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst