Terbiyeli Tavuk Haşlama

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
4-5 adet but küçük küçük parçalanmış
1 litre su
5-6 adet patates
3-4 adet havuç
3 dış sarımsak
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
1 – 2 kısım maydanoz
Terbiyesi için;
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limon suyu
1 adet yumurta sarısı
1 tepeleme yemek kaşığı un

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün zerzevatları iri olacak formda doğrayalım.
Tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağ ek edip zerzevatları koyalım. Az kızartalım.
Parçaladığımız but kesimlerini koyup onu da rengi değişene kadar kavuralım.
Tekrar zerzevatları tavuğun üzerine alalım.
Karıştırdıktan sonra suyunu ek edip tuz hariç baharatlarını ekleyelim.
Sebzeler ve tavuk güzelce yumuşayana kadar pişirin.
Terbiyesi için bütün terbiye gereçlerini bir kaba alıp güzelce karıştırın.
Yemeğin suyundan alıp terbiyeye ekleyip karıştırın. Direk çorbaya eklemeyin. Terbiye kesilir. Ilıştırmanız lazım.
Terbiyeyi karıştırarak yemeğe ekleyin.
Tuzunu ve maydanozunu ek edin.
Bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Afiyetle.
Daha fazla tanımlara ve tanımın görüntülü anlatımına ınstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz!.

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst