AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Terbiyeli Tavuk Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 çorba kasesiyle haşlanmış, doğranmış tavuk eti
1/2 (yarım) çay bardağı tel şehriye
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
4-5 su bardağı su (yarı yarıya tavuk suyuyla)
Terbiyesi için:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
Üzerine:
1 yemek kaşığı tereyağı
Toz kırmızıbiber

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye aldığımız zeytinyağında tel şehriye kavrulur, rengi biraz kızarınca un eklenir; kavurmaya devam edilir.
Tuzu, karabiberi ek ettikten sonra evvelden haşladığımız, doğranmış tavuk eti eklenir.
4 su bardağı su (yarısı tavuk suyu) ek edilir, orta ara karıştırarak şehriyeler pişene kadar kısık ateşte kaynatılır.
Şehriye pişmeye yakın bir kaseye aldığımız yoğurtla yumurta sarısı güzelce çırpılır, çorbanın suyundan azar azar ek edilerek karışımın ılıması sağlanır ve çorbaya yavaşça eklenir; bu ortada çorba daima karıştırılır.
Bir taşım kaynadıktan sonra çorbanın altı kapatılır. (kıvamı ağır olursa eklenecek sıcak suyla seyreltilebilir. )
Servis ederken toz kırmızıbiber ekleyerek kavurduğumuz tereyağı üzerine gezdirilir.
Ayrıyeten üzerine serpilen karabiber ve pul biberle lezzeti arttırılır.
Afiyet olsun.

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst