AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Terbiyeli Tavuk Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Gereçler
200 gram tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı nane
1.5 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Tercihen 1 adet tavuk bulyon
3 yemek kaşığı arpa şehriye
Servis İçin
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
Yarım limon suyu

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk etlerini küçük modüllerde doğrayıp tencereye alın üzerine 1. 5 su bardağı su ek edip arpa haşlayın. Bir kasede yoğurt un ve yumurta sarısını uygunca çırparak akıcı kıvam sağlayalım.
Tavukları küçük kesimlerde tiftikleyelim. Arpa şehriyeyi de ekleyelim. Haşlanan tavuğun suyundan bir kepçe terbiyeye ekleyip karıştırarak yavaş yavaş hepsini tencerede birleştirelim.
Kaynayana kadar kesilmemesi için kesinlikle karıştırın. Tereyağı nane ve toz biberi başka olarak hazırlayıp üstüne ekleyin.
Sirke limon sarımsak ile servis edilirse mayhoş bir tat elde edilir. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst