AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Terbiyeli Tavuk Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 litre su
2 adet tavuk but
1 tane havuç
2 yemek kaşığı tel şehriye
3 diş sarımsak
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
Yarım limon
1 tane yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı yoğurt

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tenceremize alalım, içerisine 2 litre suyu boşaltıp, tavuklarımızı hoş yıkadıktan sonra iki tane but koyup, hoş bir halde haşlayalım.
Haşladığımız tavuk butlarını içerisinden çıkartıyoruz içerisine 1 tane havucu rendeliyoruz, 5 dakika kanatıyoruz.
Sonra şehriyeleri atıyoruz ve sarımsakları havanda ezip, kaynayan tavuk suyunun içine katıyoruz ve tavukları didip, katıyoruz.
En son olarakta terbiyesini yapıp, yavaş yavaş karıştırıyoruz. 5 dakika kaynadıktan sonra üzerine dereotu katıyoruz. Afiyet olsun şifa niyetine.
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst