Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
8adet kuzu gerdan
10-15 adet arpacık soğan
4-5 adet patates
2 adet soğan
Terbiye için;
1 adet limon
1 yumurta sarısı
1 kaşık un

Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuzu gerdanları uygunca yıkayıp tencereye alın ve önlü artlı çevirerek biraz mühürleyin. Sonra doğanları ekleyip biraz daha mühürleyiz ve zeytinyağı ekleyip kavurun.
Havuçları dilimleyip, ekleyin birlikte kavurun ve sonra sıcak su ekleyin orta ateşte etler yumuşayana kadar daima sıcak su ek ederek pişirin.
En son patatesleri atıp hepsi yumuşayınca tuz ve karabiberini ekleyip, altını kapatın.
Bir kapta yumurta sarısı, un ve sıkılmış bir adet limonu karıştırıp ısınan çorbanın suyundan az az alıp arttırarak terbiyeyi hazırlayın ve yavaş yavaş haşlamaya ek edin. Maydanoz ile servis yapın. Afiyet olsun ‍
Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst