AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Terbiyeli Kereviz Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Terbiyeli Kereviz Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 adet orta uzunluk kereviz
1 adet büyük havuç
1 adet orta uzunluk kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tutam kereviz yaprağı
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Terbiyesi için;
3 yemek kaşığı yoğurt
1, 5 yemek kaşığı un
1 adet limon

Terbiyeli Kereviz Çorbası Tanımı Yapılışı

Öncelikle bir baş kuru soğanı, zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz .
Sonrasında havuçları çok büyük olmayacak biçimde küp küp doğrayıp soğanların içine atıyoruz .
Üç diş sarımsağı doğrayıp onu da ekliyoruz, kerevizi soyup çok büyük olmayacak küpler halinde doğrayıp kerevizimizi de ek ediyoruz .
Kereviz yapraklarını küçük küçük doğrayıp en son onu da ek ettikten sonra bir 2 dakika kavuruyoruz.
Sonrasında suyunu ekliyoruz ben göz kararı kullandım.
Kerevizlerimiz kaynayıp yumuşayınca terbiyemizi hazırlayalım 3 yemek kaşığı yoğurt 1, 5 yemek kaşığı unu ve bir bütün limonu pürüzsüz hale gelinceye dek çırpıyoruz .
Kaynayan kerevizin suyundan bir kepçe terbiyeye ek ediyoruz .
Kesilmemesi için terbiyenin ılık olması lazım .
Sonrasında terbiyeyi kaynamakta olan kerevizlerimizle buluşturuyoruz
Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz deneyecek olanlara afiyet şifa olsun
 
Geri
Üst