AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Terbiyeli Kereviz Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Terbiyeli Kereviz Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 tane orta uzunluk kereviz yapraklı kısmı dahil
1 tane orta uzunluk soğan
2 tane havuç
1 orta uzunluk patates
Terbiyesi için;
1.5 su bardağı yoğurt
1 kahve fincanı kadar un
1 adet yumurta
Yeteri kadar zeytinyağı tereyağı
Tuz
Karabiber
Üzerine;
Pul biber
Yağ

Terbiyeli Kereviz Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çorba için gereçleri küp küp doğrayalım. Tereyağ ve zeytinyağında soğanı düzgünce kavuralım rengi dönene kadar.
Ardından sırasıyla kereviz, havuç, patates ve ince kıydığımız kereviz sapını ve yapraklı kısımını kavuralım rengi dönecek kadar kafi gelecek.
Üzerine geçecek kadar su ek edip, kaynamaya bırakalım. Materyaller üste çıkmaya başlayınca terbiyesini katalım.
Terbiyesi için yoğurdu, unu yumurtayı pürüzsüz olacak formda başka bir kapta çırpalım. Biraz soğuk suyla kıvamını açalım ve çorbanın suyundan da bir ölçü terbiyeye katalım.
Terbiyeyi yavaş yavaş döküp süratli bir halde kaynama noktasına gelene kadar karıştırmaya devam edelim, kaynadıktan sonra 5-10 dk daha kısıkta pişirip servise hazır edelim. En son tuz, karabiberi ekleyelim.
İsterseniz üzerine pul biber yağ kızartıp, dökebilirsiniz.
Terbiyeli Kereviz Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst