AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Terbiyeli Havuçlu Şehriye Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Terbiyeli Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 adet havuç
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı arpa şehriye
500 ml tavuk suyu
400 ml su (Çorba kıvamına nazaran su ek edebilirsiniz)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Terbiyesi için
2 yemek kaşığı yoğurt (Süzme kullandım)
2 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağ sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Nane
Toz biber

Terbiyeli Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye sıvı yağ eklenir.
Havuçlar küçük rendelenir ve sotelenir.
Üzerine sarımsak rendelenir.
Şehriye ek edilip hafif kavrulur.
Üzerine tavuk suyu ve su ek edilerek kaynamaya bırakılır.
Terbiyesi için derin kasede yoğurt un limon suyu karıştırılır.
Kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe içine dökülerek karıştırılır.
Çorbanın içine dökülür.
Bir iki taşım kaynadıktan sonra üzerine sosu dökülür.Afiyet olsun
Terbiyeli Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst