Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Terbiyeli Et Suyu Çorba

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Terbiyeli Et Suyu Çorba Tarifi İçin Malzemeler
1 kg kadar kemikli et
Tuz
Su
Terbiyesi için;
5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
Limon suyu
Su (kıvama göre ayarlanır)
Üzeri için;
Tereyağı
Kırmızı toz biber

Terbiyeli Et Suyu Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye kemiklerimizi alalım üzerini geçecek kadar su ilave edelim.
Kaynayıp üzerinde köpükler oluşunca köpüklerini alalım.
45 dakika kadar etlerimizi pişirelim.
Daha sonra suyunu süzelim, kemikleri soğumaya bırakalım.
Sonra terbiyesini hazırlayalım. Tüm malzemeleri kaba alıp güzelce çırpalım 3 yada en az 2 sefer süzgeçten geçirelim. ( pürüzsüz olması için önemli).
Süzdüğümüz suyun altını açalım tuz ilave edelim suyumuz kaynarken yavaş yavaş karıştırarak terbiyemizi ilave edelim.
Terbiyeyi dökmeden önce çorba suyundan 1 kepçe kadar terbiye içine alalım ki çorbamız kesilmesin.
Burada kıvamını sevdiğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.
Kemiklerimiz soğuduğunda etlerini didikleyelim yada küp küpte doğrayabilirsiniz.
Çorbamızın içerisine etleri ilave edelim. Çorba ve etlerin özleşmesi için 15 dakika kadar yavaş ateşte kaynatalım.
Piştikten sonra üzerine toz kırmızıbiber ve tereyağı yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Terbiyeli Et Suyu Çorba Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst