AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Teravih namazinda aralarda niyet edilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Teravih namazında aralarda niyet edilir mi?​

Tercih edilen görüşe göre teravih namazı bir bütün olduğundan her iki veya dört rekâtta selam verdikten sonra yeniden niyet etme zorunluluğu bulunmamaktadır.
Niyet ettim ama Ezan okunmadı su içilir mi?
Oruç tutmaya niyet eden bir kişi eğer imsak vakti girmemişse ve imsak ezanının okunmasına daha varsa yemek yiyebilir ve bir şeyler içebilir. Niyet edilmesi oruca başlanmış olduğu anlamına gelmez. İmsak vakti ile birlikte oruca başlanır. Dolayısıyla niyet eden bir kişi imsak vakti girene kadar yemek yiyebilir.
Su içmeden niyet edilir mi?
Oruca niyet etmek isteyen kişi imsak vaktinden itibaren yemek yemeyi ve su içmeyi bırakması gerekir. Oruç tutmak için yapılacak olan niyetin oruca başlama vakti olan imsak vaktine denk getirilmesi gerekli değildir. Bu nedenle imsak vaktinden önce niyet edilebilir.

Teravih namazında her selamdan sonra tekrar niyet edilir mi?​

Teravih namazında her rekâtta nasıl niyet edilir?
Namaz kıldıracak imam: “Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, bana uyanlara imam oldum” diye niyet ederek iftitah tekbirini alıp ellerini bağlar.
Oruca niyet etmek farz mıdır?
Niyet etmek orucun şartlarından olarak kabul edilir. Niyetsiz oruç sahih değildir. Kalben niyet etmek yeterli olsa da, niyeti dil ile ifade etmek menduptur.
Sahura kalkamamak oruç tutmamak için mazeret değildir.Sahura kalkamayan sabahleyin oruca niyetlenip oruca devam etmelidir. Ancak uzmanlar, sahursuz orucun sağlıksızlığına dikkat çekiyor. Oruç tutulurken yapılan sık hatalardan biri de sahuru atlamak, sadece iftar ve sonrasında yenilenlerle oruç tutmaya kalkmaktır.
Teravih namazı iki rekâtta bir selam verilerek kılınır mı?
Teravih namazı, iki rekâtta bir ya da dört rekâtta bir selam verilerek toplamda yirmi rekât olarak kılınır. Hasta veya yorgun olanlar, yirmi rekâtın tamamını kılmakta zorlanırlarsa, bu fazileti kaçırmamak için teravih namazını sekiz rekât olarak da kılabilirler.
Teravih namazı 10 rekâtta bir selam verilerek kılınır mı?

Evde kılınan teravih namazına nasıl niyet edilir?​

Önce yatsı namazının sünneti ve farzı kılınır. Daha sonra son 2 rekat sünnet eda edilir. Ardından imam “Niyet ettim Allahıım senin rızan için teravih namazı kılmaya ve bana uyanlara kıldırmaya” şeklinde niyet eder.
Ezan okunduktan sonra su içilir mi?
Dr. Nihat Hatipoğlu konuyla ilgili: “Ezan okunduktan sonra elinizde su var ise suyunuzu bitirebilirsiniz. Çünkü Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (Sav) zamanında saat yoktu.

Geri