AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Teras su almamasi icin ne yapilmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Teras su almaması için ne yapılmalı?​

Sürme Tip Su Yalıtım Malzemesi Gerekli zemin hazırlıkları yapıldıktan sonra sürme tip su yalıtımı kullanılır. Bu malzemeyi kullanırken fırça ile dikkatli bir şekilde uygulanır. Çimento, bitüm, kauçuk, poliüretan gibi birkaç sürme tip yalıtım malzemelerinden biridir. En çok kullanılan ise çimento ile kauçuktur.

Terasların yalıtımında eğim betonunun yeri neresidir?​

Teras çatılar her ne kadar düz çatı olarak tanımlanıyorsa da eğim betonu veya başka bir katmana %1’lik eğim mutlaka verilir. 5 derece ve daha büyük eğimlerde betonarme plağın kendisinin eğimli dökülmesi, çatıya ek bir yük getiren eğim betonu tabakasının kullanılmasını önler.

Çatı su yalıtımı kaç cm?​

Çatı su yalıtımı kaç cm?
Çatı ve temel uygulamalarında üste gelen ikinci kat örtü tam yapıştırma yöntemi ile birinci kat örtülerin ek yerlerini ortalayacak şekilde yapıştırılmalıdır. Yalıtım malzemesi örtüsünün enine bindirmeleri en az 10 cm, boyuna bindirmeleri ise, en az 15 cm olmalıdır.

Damlayan Catiya ne yapilir?​

Bu inovatif çözümlerden bir tanesi sprey mobil tabancalarla kolaylıkla uygulanan polyurea su yalıtımıdır. Polyurea maddesi tamamen su sızmalarında kullanılan ve bu sızmalar için geliştirilmiş kimyasal bir madde olmasına karşın evinize hiçbir zararı olmamaktadır.

Teras su alıyor ne yapmalıyım?​

Eğer yalıtım olmadan zemin kaplaması yapılırsa terastan su akabilir. Teras katında tesisat boruları varsa sızıntının kaynağı borulardaki çatlaklar olabilir. Terastan su akmasının nedeni borulardaki çatlaklar ise sorunlu borular değiştirildiğinde sızıntı sorunu da çözülmüş olur.

Isonem çatıya nasıl uygulanır?​

Isonem çatıya nasıl uygulanır?
Astar olarak ISONEM MS POLYMER %200 suyla inceltilir, sert bir fırça ile yüzeye yedirilir. Astar uygulaması yapıldıktan sonra en az 1 saat kurumaya bırakılmalıdır. Uygulama rulo, fırça veya boya tabancasıyla astar uygulamasından sonra iki kat yapılır. Katlar arası bekleme süresi en az 1 saattir.

Çatıda çakıl kaç cm?​

Gezilen çatı detayında, ısı yalıtım levhaları üzerine Ø4–7 mm büyüklüğünde çakıl kullanılır. Bahçe çatı uygulaması yapılacak ise, çakıl katmanı üzerine filtre serildikten sonra, onunda üzerine bitki toprağı yerleştirilerek uygulama tamamlanır.

Su yalıtımı kaç mm?​

Bu tip durumlarda perdelere bir kat cam tülü taşıyıcılı 3 mm polimer bitümlü su yalıtım membranı ile yapılacak su yalıtımı yeterli olmaktadır. Ancak gerilmelere karşı daha dayanıklı olan Polyester keçe taşıyıcılı 3 mm polimer bitümlü membranı ile yalıtım yapılması önerilmektedir.

Balkon alt kata su girmemesi için ne yapılır?​

Balkon alt kata su girmemesi için ne yapılır?
Zemine yapılacak yalıtım sayesinde sızıntılar önlenebilir. Zemine fayans veya mermer yapılmadan yalıtım yapılmalıdır. Zemin kaplaması ise yalıtımdan sonraya bırakılmalıdır. Eğer yalıtım olmadan zemin kaplaması yapılırsa terastan su akabilir.

Teras su almaması için alınabilecek önlemler oldukça önemlidir. İşte terasınızın su almasını engellemek için yapabileceğiniz bazı adımlar:

**1. Sürme Tip Su Yalıtım Malzemesi Kullanımı:** Terasınızın su almasını engellemek için sürme tip su yalıtım malzemelerinden faydalanabilirsiniz. Çimento, bitüm, kauçuk, poliüretan gibi malzemeler tercih edilebilir. Bu malzemeleri dikkatli bir şekilde fırça yardımıyla uygulayarak terasınızı su geçirmez hale getirebilirsiniz.

**2. Eğim Betonu Uygulaması:** Teras yalıtımında eğim betonu önemli bir rol oynar. Teras çatılar düz olabilir ancak eğim betonu veya başka bir katman aracılığıyla %1'lik bir eğim vermek suyun doğru şekilde tahliye edilmesini sağlar.

**3. Çatı Su Yalıtımı Kalınlığı:** Su yalıtımı malzemesinin kalınlığı da önemlidir. Çatı su yalıtımında enine ve boyuna bindirmelerin belirli bir kalınlıkta yapılması gerekmektedir. Enine bindirmeler en az 10 cm, boyuna bindirmeler ise en az 15 cm olmalıdır.

**4. Polyurea Su Yalıtımı Uygulaması:** Eğer damlayan bir çatınız varsa ve su sızıntısı sorunu yaşıyorsanız, sprey mobil tabancalarla uygulanan polyurea su yalıtımı gibi inovatif çözümleri düşünebilirsiniz. Bu tür su yalıtım malzemeleri su sızıntılarını engellemeye yardımcı olabilir.

**5. Tesisat Kontrolü:** Eğer terasınız su alıyorsa ve su sızıntısının kaynağını tespit etmekte zorlanıyorsanız, terasınızda bulunan tesisat borularını kontrol etmek önemli olabilir. Borulardaki çatlaklar su sızıntısına neden olabilir, bu nedenle sorunlu boruların değiştirilmesi gerekebilir.

Terasınızı su almaması için yukarıda belirtilen adımları takip edebilir ve gerekli önlemleri alarak terasınızı su geçirmez hale getirebilirsiniz.

Geri