AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tepside Malaga

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tepside Malaga Tarifi İçin Malzemeler

Kek için ;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
Hazır pasta kreması veya krem şanti
Yeteri kadar muz
Ganaj için;
300 gram krema
160 gram çikolata (sütlü – bitter karışık)
Üzeri için;
Kıyılmış fındık (veya istediğiniz bir kuruyemiş)

Tepside Malaga Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yumurta ve şekeri rengi açılıp kıvam alana dek çırpınır.
Ardından sıvı yağ ve süt ilave edilir.
Daha sonra kuru malzemeler elenerek eklenir ve karışana kadar kısa süre çırpılır.
Uygun bir tepsiye dökülerek pişmeye gönderilir.
Pişme süresi fırınınıza bağlı değişkenlik gösterecektir bu yüzden net bir süre veremiyorum. Fakat ilk 20-25dkdan sonra kürdan testi yapabilirsiniz.
Kek pişme halindeyken hazır pasta kreması veya krem şantiyi paket üzerindeki tarif ile hazırlıyoruz.
Daha sonra sıvı kremayı ocağa alıp ısıtıyoruz, krema ısındıktan sonra çikolataları içine atıp karıştırarak tamamen çikolataların erimesini sağlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra pişen kekimizi süt ile ıslatıp, krem şantimizi sürüyoruz. Ve arzu ettiğiniz oranda muzları üzerine diziyoruz.
Sırada en can alıcı nokta ganajımızı döküyoruz.
Son olarak da ise boşluklara arzu ettiğiniz kuruyemiş kırıntılarını serpiştiriyoruzz. Afiyet olsuunn Deneyen herkesten yorum ve fotoğraf bekliyor olacağımm
Tepside Malaga Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst