- Konu Yazar
- #1
Tepside Kaşarlı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı kuru maya ( Yaş maya da olur)
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
100 gram tereyağı
5-6 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
İçine Sürmek İçin
Tereyağı (Oda sıcaklığında)
İç Harcı İçin
Kaşar peyniri
Üzeri İçin
Susam
Yumurta sarısı
Tepside Kaşarlı Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Materyalleri yoğurma kabına alıyoruz güzelce yoğuruyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz, mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz.
Merdane yardımıyla açıyoruz, içine tereyağı sürüp katlıyoruz, kenarlarına kaşar peyniri koyup 2 yandan rulo formunda sarıyoruz.
Yağlı tepsiye yerleştiriyoruz, tepside de 15 dakika kadar dinlendiriyoruz, üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Susam serpiştirip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun
Hamuru İçin
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı kuru maya ( Yaş maya da olur)
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
100 gram tereyağı
5-6 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
İçine Sürmek İçin
Tereyağı (Oda sıcaklığında)
İç Harcı İçin
Kaşar peyniri
Üzeri İçin
Susam
Yumurta sarısı
Tepside Kaşarlı Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Materyalleri yoğurma kabına alıyoruz güzelce yoğuruyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz, mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz.
Merdane yardımıyla açıyoruz, içine tereyağı sürüp katlıyoruz, kenarlarına kaşar peyniri koyup 2 yandan rulo formunda sarıyoruz.
Yağlı tepsiye yerleştiriyoruz, tepside de 15 dakika kadar dinlendiriyoruz, üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Susam serpiştirip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun