- Konu Yazar
- #1
Tepside Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
3 su bardağı süt
Un (aldığı kadar ,göz kararı)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
(cıvık bir hamur olacak )
Üzeri için;
1 adet soğan
250 gram lor veya çökelek
2 yemek kaşığı biber salçası ( tatlı yada acı damak zevkinize göre)
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı kekik
1 su bardağı zeytinyağı
Tepside Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şekeri, mayayı sütü ayrı bir kasede karıştırıyoruz.
Mayamız aktifleşince ununu üstüne aktarıp yağınıda ekleyip süt ile hamuru yoğurun cıvık bir hamur olması gerekiyor.
Kek hamurundan bir tık katı olacak şekilde ayarlamanız gerekiyor.
Daha sonra 1 saat hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz.
Üzeri için yağı lor peynirini küp küp doğradığımız soğanlarımızı ve malzeme listesindeki ürünlerimizi ekleyerek iç harcını hazırlamış oluyoruz.
Hamurumuz mayalandıktan sonra fırın tepsisine yagili kağıdımızı seriyoruz ve hamurumuzu üzerine iyice yerleştiriyoruz .
Yerleştirirken ellerimizi yağlayarak yapıyoruz çünkü hamurumuz cıvık bir hamur olacaktır tekrar belirtiyorum hatta bu yüzden unununuz göz kararı koymanız gerekmektedir.
Üzeri için hazırladığımız lorlu harcımızıda hamurumuza yerleştirip 180 derece önceden ısınmış altüst ayardaki fırınımızda kontrollü bir şekilde 35 dk kadar pişiriyoruz.
Fırından çıktıktan sonra dilimleyebilirsiniz afiyet olsun.
Tepside Biberli Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için;
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
3 su bardağı süt
Un (aldığı kadar ,göz kararı)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
(cıvık bir hamur olacak )
Üzeri için;
1 adet soğan
250 gram lor veya çökelek
2 yemek kaşığı biber salçası ( tatlı yada acı damak zevkinize göre)
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı kekik
1 su bardağı zeytinyağı
Tepside Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şekeri, mayayı sütü ayrı bir kasede karıştırıyoruz.
Mayamız aktifleşince ununu üstüne aktarıp yağınıda ekleyip süt ile hamuru yoğurun cıvık bir hamur olması gerekiyor.
Kek hamurundan bir tık katı olacak şekilde ayarlamanız gerekiyor.
Daha sonra 1 saat hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz.
Üzeri için yağı lor peynirini küp küp doğradığımız soğanlarımızı ve malzeme listesindeki ürünlerimizi ekleyerek iç harcını hazırlamış oluyoruz.
Hamurumuz mayalandıktan sonra fırın tepsisine yagili kağıdımızı seriyoruz ve hamurumuzu üzerine iyice yerleştiriyoruz .
Yerleştirirken ellerimizi yağlayarak yapıyoruz çünkü hamurumuz cıvık bir hamur olacaktır tekrar belirtiyorum hatta bu yüzden unununuz göz kararı koymanız gerekmektedir.
Üzeri için hazırladığımız lorlu harcımızıda hamurumuza yerleştirip 180 derece önceden ısınmış altüst ayardaki fırınımızda kontrollü bir şekilde 35 dk kadar pişiriyoruz.
Fırından çıktıktan sonra dilimleyebilirsiniz afiyet olsun.
Tepside Biberli Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı