Tepsi Mantısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tepsi Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Ben 2 tepsi yaptım, ölçüyü de bu şekilde vereceğim. sizler azaltıp, çoğaltabilirsiniz..
1,5 su bardağı su
2 yumurta
Tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için;
300 gram kıyma
1 adet büyük boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber..
Üzerinin sosu;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ.
5 su bardağı su

Tepsi Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur kabına tüm malzemeyi alıp, sert bir hamur yoğurun.
Hamuru 3 bezeye ayırın, yarım saat dinlendirin.
Hamuru açın, çok kalın olmasın. Hamuru 2 parmak genişliğinde şeritler yapın, şeritleri tekrar kesip minik kareler oluşturalım. Ortalarına, soğan ve kıyma karışımından koyup iki başlarından birleştirin. (kayık gibi).
Tepsiye fırçayla biraz zeytinyağı sürüp, yaptığınız mantıları dizin. Hepsi bitince, fırına verin hafif pembeleşsin.
Ayrı bir tavada, tereyağ ve sıvı yağ karıştırın, üzerine salçayı koyup hafif kavurun.
Üzerine 5 su bardağı suyu dökün. İyice kaynayınca, fırından çıkan mantının üzerine gezdirin. (bu sos iki tepsilik).
Üzerini geçecek şekilde olacak.
Tekrar fırına verin. Sosunu iyice çekince fırından alın. Ilınınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapın.
Tepsi Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst