- Konu Yazar
- #1
Tepsi Mantısı Tanımı İçin Gereçler
Hamur için:
2 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
Aldığı kadar su (sert bir hamur elde edilmeli)
İç harcı için :
200-300 gram kıyma
1 çay kaşığı tuz
Biraz karabiber
1 adet soğan
Maydanoz (ben kullanmadım bu sefer)
Sosu için:
1-2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Üzeri için :
Sarımsaklı yoğurt
Tepsi Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bir kase içine hamur için unu alalım.
Üzerine tuz ve yumurtayı ekleyip yeterlice karıştıralım .
Daha sonra suyu ekleyip yoğuralım,sert bir hamur elde edelim daha sonra yirmi dk dinlenmeye bırakalım.
O sırada, iç harcımız için kıymayı alalım üzerine baharatları ve ince doğranmış soğanı ekleyip güzelce karıştıralım.
Yoğurdumuz hamuru alıp ince bir halde açalım küçük kareler kesip üzerine iç harcını ekleyip kenarlarını bükelim ve yağlanmış tepsi üzerine yerleştirelim.
Hepsi bitikten sonra sosumuz için tencereye tereyağını salçayı alıp kavuralım.
Daha sonra tuz ve sıcak suyu ekleyip kaynatalım.
Sıcak bir halde tepsinin üzerine dökelim ve 180 c fırında kızarana kadar pişirelim.
Piştikten sonra üzerine yoğurdumuzdan isteğe nazaran ek edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.Aslında gerçek kayseri mantı için öncelikle ocak üzerinde kızartmalı mantıyı lakin benim bu türlü bir imkanım yok o yüzden direct fırında pişiriyorum ve şahane oluyor.
Tepsi Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için:
2 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
Aldığı kadar su (sert bir hamur elde edilmeli)
İç harcı için :
200-300 gram kıyma
1 çay kaşığı tuz
Biraz karabiber
1 adet soğan
Maydanoz (ben kullanmadım bu sefer)
Sosu için:
1-2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Üzeri için :
Sarımsaklı yoğurt
Tepsi Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bir kase içine hamur için unu alalım.
Üzerine tuz ve yumurtayı ekleyip yeterlice karıştıralım .
Daha sonra suyu ekleyip yoğuralım,sert bir hamur elde edelim daha sonra yirmi dk dinlenmeye bırakalım.
O sırada, iç harcımız için kıymayı alalım üzerine baharatları ve ince doğranmış soğanı ekleyip güzelce karıştıralım.
Yoğurdumuz hamuru alıp ince bir halde açalım küçük kareler kesip üzerine iç harcını ekleyip kenarlarını bükelim ve yağlanmış tepsi üzerine yerleştirelim.
Hepsi bitikten sonra sosumuz için tencereye tereyağını salçayı alıp kavuralım.
Daha sonra tuz ve sıcak suyu ekleyip kaynatalım.
Sıcak bir halde tepsinin üzerine dökelim ve 180 c fırında kızarana kadar pişirelim.
Piştikten sonra üzerine yoğurdumuzdan isteğe nazaran ek edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.Aslında gerçek kayseri mantı için öncelikle ocak üzerinde kızartmalı mantıyı lakin benim bu türlü bir imkanım yok o yüzden direct fırında pişiriyorum ve şahane oluyor.
Tepsi Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı