Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tepsi Mantısı (Sini Mantısı)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tepsi Mantısı (Sini Mantısı) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için :
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Harcı için:
400 gram dana kıyma
2 adet ince rendelenmiş suyu süzülmüş soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı su (varsa et suyu)
Üzeri için :
Sarımsaklı yoğurt
Toz biber
Nane

Tepsi Mantısı (Sini Mantısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamur için yazdığım materyallerin hepsini yoğurma kabına alalım hamur özdeşene kadar yoğuralım.
20 dk üzerini örterek dinlendirelim.
Kıymalı harcını hazırlayıp karıştıralım.
Dinlenen hamuru 4 eşit modüle bölüp kalan kesimlerin üzerini örtelim.
Parçalara bölmek daha kolay açmanızı sağlayacaktır.
Hamuru açacağımız yeri hafif unlayarak birinci parçayı merdane yada oklava yardımıyla açalım.
Sonra küçük kareler formunda kesip kıymalı harcı koyalım.
Hamurun iki ucundan tutarak üstü açık kalacak formda kapatalım.
Yağladığımız tepsiye bu halde hepsini dizelim.
200 derece ısıtılmış fırında denetimli bir formda kızarana kadar pişirelim.
Bir yandan tereyağ eritip salçayı kavurup suyu ekleyelim.
Kaynayınca kapatalım.
Kızaran mantının üzerine döküp suyu çekene kadar tekrar fırına verelim.
Sarımsaklı yoğurt nane ve toz biber ile süsleyebiliriz.
Afiyet olsun.

Tepsi Mantısı (Sini Mantısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst