Tepsi Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 kg un
2 kuru maya
Tuz
1 su bardağına yakın sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
4-5 yemek kaşığı konut yoğurt
500 ml ılık süt (Yada yarı yarıya su)
Harcı için;
250 gram kıyma eti
4-5 kuru soğan (Rendelenmiş)
2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
500 gram hazır rendelenmiş sulu domates
5 acı yeşil biber (Robottan çekilmiş)
1-2 kırmızı tatlı biber (Robottan çekilmiş)
5 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Bol katabileceğiniz baharatlar;
Yedi türlü baharat
Sarımsak tozu
Nane
Pasta baharat
Tatlı toz biber
Steak baharat
Fırın tepsiyi yağlamak için;
Tereyağı yahut yağlı kağıt
Tepsi Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için gerekli materyaller yeterlice yoğurulur. Hamurun kıvamı ele yapışmayan biraz daha yumuşak hamur. Sütü denetimi katın.
İyice yoğurulan hamurun üstü örtülerek sıcak ortamda mayalanmaya bırakılır.
Hamur iki katına kabardı ise mayalanmış manasına gelir.
İç harcı için; tüm gereçler düzgünce yoğurulur ve tuzu denetim edilir.
İç harcına istediğiniz baharatı ekleyebilir, istemediğinizi katmaya bilirsiniz.
Hamuru ince açmayı tercih ettiğim için iç harcı kâfi oluyor. Daha kalın tercih ederseniz iç harcını bir tık az ekleyebilirsiniz.
Yağlanmış büyük fırın tepsisine hamurdan bir modül alıp, ister tepsi içerisinde el ile, ister tezgah üzerinde merdane yardımı ile açılan hamur yayılır.
Fırın kabını sade tereyağı yahut yarı yarıya sıvı yağ ile karıştırıp, yağlaya bilirsiniz.
Açılan hamur üzerine iç harcını her tarafına yayıp, evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Benim tercihim fırın ıssısı 250 derecede pişirin. Deneyeceklere afiyet olsun.
Tepsi Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 kg un
2 kuru maya
Tuz
1 su bardağına yakın sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
4-5 yemek kaşığı konut yoğurt
500 ml ılık süt (Yada yarı yarıya su)
Harcı için;
250 gram kıyma eti
4-5 kuru soğan (Rendelenmiş)
2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
500 gram hazır rendelenmiş sulu domates
5 acı yeşil biber (Robottan çekilmiş)
1-2 kırmızı tatlı biber (Robottan çekilmiş)
5 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Bol katabileceğiniz baharatlar;
Yedi türlü baharat
Sarımsak tozu
Nane
Pasta baharat
Tatlı toz biber
Steak baharat
Fırın tepsiyi yağlamak için;
Tereyağı yahut yağlı kağıt
Tepsi Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için gerekli materyaller yeterlice yoğurulur. Hamurun kıvamı ele yapışmayan biraz daha yumuşak hamur. Sütü denetimi katın.
İyice yoğurulan hamurun üstü örtülerek sıcak ortamda mayalanmaya bırakılır.
Hamur iki katına kabardı ise mayalanmış manasına gelir.
İç harcı için; tüm gereçler düzgünce yoğurulur ve tuzu denetim edilir.
İç harcına istediğiniz baharatı ekleyebilir, istemediğinizi katmaya bilirsiniz.
Hamuru ince açmayı tercih ettiğim için iç harcı kâfi oluyor. Daha kalın tercih ederseniz iç harcını bir tık az ekleyebilirsiniz.
Yağlanmış büyük fırın tepsisine hamurdan bir modül alıp, ister tepsi içerisinde el ile, ister tezgah üzerinde merdane yardımı ile açılan hamur yayılır.
Fırın kabını sade tereyağı yahut yarı yarıya sıvı yağ ile karıştırıp, yağlaya bilirsiniz.
Açılan hamur üzerine iç harcını her tarafına yayıp, evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Benim tercihim fırın ıssısı 250 derecede pişirin. Deneyeceklere afiyet olsun.
Tepsi Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı