Tepsi Kebabı Tanımı İçin Gereçler
300 gram kıyma
2 orta uzunluk soğan
2 yeşil biber
1 büyük kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Sos İçin;
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanı,biberi ve sarımsağı incecik bıçak yardımı ile güzelce kıyalım.
Akabinde kıyma ile birleştirerek güzelce yoğuralım.
Yoğurduğumuz kıymayı tereyağı ile yağladığımız tepsimize döşüyoruz.
Üzerini domates ve biberlerle dilediğimiz üzere süsleyip üzerine sosu döküp doğruca 180 derecede denetimli pişmeye bırakıyoruz)))) Afiyetler olsun canlar.
Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
300 gram kıyma
2 orta uzunluk soğan
2 yeşil biber
1 büyük kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Sos İçin;
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanı,biberi ve sarımsağı incecik bıçak yardımı ile güzelce kıyalım.
Akabinde kıyma ile birleştirerek güzelce yoğuralım.
Yoğurduğumuz kıymayı tereyağı ile yağladığımız tepsimize döşüyoruz.
Üzerini domates ve biberlerle dilediğimiz üzere süsleyip üzerine sosu döküp doğruca 180 derecede denetimli pişmeye bırakıyoruz)))) Afiyetler olsun canlar.
Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı