AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tepsi Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Yufka 5 adet
İç materyal için;
Lor peynir
Karabiber
Pul biber
Tuz
Sos için;
1 su bardağı ayçiçek yağı
Yarım şişe sade maden suyu
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta (1 tanesi üzeri için ayır)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz

Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tepsiyi yağlıyoruz bir yufkayı tepsiye ortalayarak kenarlarından sarkacak formda yerleştiriyoruz.
1 yumurta ek ettiğimiz sosu hazırlayıp biraz sürüp 1 yufka alıp parçalayarak tabana yerleştiriyoruz yeniden sostan döküp, fırça ile yayıyoruz. Tekrar 1 yufka ile tıpkı süreç yapılır.
Lor peynir baharatlarla hazırlanır ve tepsiye yayılır. Kalan 2 yufkayıda parçalayıp üzerine yerleştiriyoruz tekrar sos. Dışarıda kalan yufkaları içeri yanlışsız katlayıp kalan sosa 1 yumurta ekleyip kalan sosu yayıyoruz.
Üzerine susam grup, 180 derecede 40 dk alt üst pişiriyoruz. Piştiğini üzeri kabarır hoş bir koku çıkar ve üstü yoğunlaşınca anlaşılır fırına nazaran pişirme mühleti değişebilir.
Not: Sosu yarım çay bardağı (Üstüne kullanmak için) kalana kadar artırmadan her ortaya bol sürün. İstediğiniz iç kullanabilirsiniz közlenmiş patlıcan yahut ıspanakta çok hoş oluyor. Büyük uzunluk yuvarlak borcam kullandım isteğiniz tepside yufka sayını artırarak yapabilirsiniz. Fırın tepsisinde ince oluyor.

Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst