AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tepsi boregi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.741
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Tepsi böreği nasıl yapılır?​

Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Böreğin sosu için; zeytinyağı, yoğurt, süt ve yumurtayı bir kapta pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Böreğin iç harcı için; maydanoz yapraklarını incecik kıyın.
- Dikdörtgen bir fırın tepsisini bir parça tereyağı ile yağlayın.
- Yufkanın üzerine hazırladığınız sos karışımından sürün.

Sodalı tepsi böreği nasıl yapılır?​

Sodalı tepsi böreği nasıl yapılır?
Sodalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sos malzemelerini karıştırın.
- Tepsinin altını yağlayın.
- İlk yufkayı ortalayarak serin.Kenarlara taşabilir, sonradan üzerini örtmeye kullanacağız.
- İlk yufkadan sonra kaşıkla sostan her tarafını gelecek şekilde sürün.
- İkinci yufkayı üç parçaya ayırın.

Fırın böreği nasıl yapılır?​

Fırın böreği nasıl yapılır?
Fırın tepsisini az yağlayın börekleri elimizle uzatarak sürdürün. Tepsiye hepsini dizin böreklerin üzerine elimizle su sürün bu güzel kızartmasını sağlıyor ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kontrollü pişirin. Üzeri kızarana kadar piştikten sonra üzerine temiz bez örtün daha yumuşak oluyor.

Paçanga nasıl kızartılır?​

Paçanga böreklerini arzuya göre yağlı fırın kağıdı üzerinde, önceden ısıtılmış 180 derece fırında da pişirebilir, çırpılmış yumurta ve galeta ununa buladıktan sonra derin yağda da kızartabilirsiniz.

Evde kolay tepsi böreği nasıl yapılır?​

Evde kolay tepsi böreği nasıl yapılır?
Peynirli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?
- İlk olarak böreğin sosu hazırlanır.
- Daha sonra fırın tepsisi üzerine 1 tane yufka açılır.
- Hazırlanan sostan yufkanın üzerine sürülür.
- Üzerine birkaç çeşit peynir ve maydanozdan oluşan iç harçtan konur.
- Üzerine parçalara ayrılmış yufka serilerek hazırlanan sostan tekrar bolca sürülür.

Fırında yufka böreği nasıl yapılır?​

Fırında yufka böreği nasıl yapılır?
Böreği yapacağımız fırın tepsi yada borcam yağlanır. Bir yaprak yufka kenarları dışarıya gelecek şekilde tepsiye konulur. Bir kapta süt, yumurta ve sıvı yağ karıştırılarak yufkaya sürülür. İkinci yufka da konulup karışımdan sürülür ve bütün iç malzeme eşit şekilde yayılır.
Sodalı yufka böreği nasıl yapılır?​
Sodalı Börek Yapılışı;
- Yuvarlak fırın tepsimizi sıvıyağ ile yağlayalım.
- Kalan sıvıyağ ile yumurta ve sütü bir kapta karıştıralım.
- İç harcı için maydanozları güzelce yıkayıp ince ince kıyalım.
- Peynirleri rendeleyelim, yumurta sarısıyla birlikte harmanlayalım.
- Bir adet hazır yufkayı tepsinin içine serelim.

Maden sodalı börek nasıl yapılır?​

Maden sodalı börek nasıl yapılır?
Maden Sulu Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurt, süt, maden suyu, 1 adet yumurta ve sıvı yağı bir kaseye alarak güzelce çırpın.
- Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın.
- Bir yufka alarak büyük parçalara ayırın ve ilk yufkanın üzerine yerleştirin. kepçe yardımıyla hazırladığınız sostan dökün ve peynir serpiştirin.

Fırında peynirli börek nasıl yapılır?​

Fırında peynirli börek nasıl yapılır?

Tavada paçanga böreği nasıl yapılır?​

Sıvı harç için malzemeler Bir tavaya zeytinyağı ekleyin ve biberleri kavurun. Ardından pastırmaları ekleyin, yumuşatın ve domatesi ekleyip bir tur karıştırıp kenara alın. Ayrı bir tavayı yağlayın ve bir adet yufkayı yerleştirip sıvı harçtan dökün. Bir parça daha yufka yerleştirip, yeniden sıvı harçtan dökün.

Paçanga böreği fırında mı kızartma mı?​

Paçanga böreği fırında mı kızartma mı?
Paçanga böreği püf noktaları nelerdir?
- Malzemeler çiğden konuluyor.
- Paçanga böreğinizi pastırma ile yapabileceğiniz gibi alternatif olarak sucukla da hazırlayabilirsiniz.
- Paçanga böreğini sıcak olarak servis etmelisiniz.
- Eğer kızartma işlemi yapmak istemiyorsanız paçanga böreğinizi fırında da yapabilirsiniz.

Hazır yufkadan peynirli tepsi böreği nasıl yapılır?​

Hazır yufkadan peynirli tepsi böreği nasıl yapılır?

Yufka ile çıtır çıtır börek nasıl yapılır?​

1 adet yufkayı tezgaha serip, sıvı yağlı harcı sürelim. Ortadan ikiye katlayıp, üçgen şekilde fotoğrafta olduğu gibi parçalara ayıralım. Her ayırdığımız parçaya, yine sıvı yağ ve unlu karışımı sürüp, geniş olan kısma hazırladığımız peynirli harcı sürüp sigara böreği gibi saralım.
 
Tepsi böreği tariflerine dair detaylı bilgiler verelim:

**Tepsi Böreği Tarifi:**
1. Böreğin sosunu hazırlamak için zeytinyağı, yoğurt, süt ve yumurtayı pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
2. İç harç için maydanozu incecik kıyın.
3. Dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayın.
4. Yufkanın üzerine hazırladığınız sos karışımını sürün.

**Sodalı Tepsi Böreği Tarifi:**
1. Sos malzemelerini karıştırın.
2. Tepsinin altını yağlayın.
3. İlk yufkayı ortalayarak serin. Kenarlara taşabilir, sonradan üzerini örtmeye kullanabilirsiniz.
4. İlk yufkadan sonra kaşıkla sostan her tarafını gelecek şekilde sürün.
5. İkinci yufkayı üç parçaya ayırın.

**Fırın Böreği Tarifi:**
1. Fırın tepsisini az yağlayın ve börekleri elimizle uzatarak sürdürün.
2. Tepsiye hepsini dizin, böreklerin üzerine elimizle su sürün, bu güzel kızartmasını sağlar.
3. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kontrollü pişirin.
4. Üzeri kızarana kadar piştikten sonra üzerine temiz bez örtün, böylece daha yumuşak olur.

**Paçanga Nasıl Kızartılır:**
Paçanga böreklerini arzuya göre yağlı fırın kağıdı üzerinde önceden ısıtılmış 180 derece fırında da pişirebilirsiniz. Ayrıca çırpılmış yumurta ve galeta ununa buladıktan sonra derin yağda da kızartabilirsiniz.

**Fırında Yufka Böreği Tarifi:**
1. Böreği yapacağınız fırın tepsisini yağlayın.
2. Yaprak yufkaları kenarları dışarıya gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.
3. Bir kapta süt, yumurta ve sıvı yağ karışımını hazırlayarak yufkaya sürün.
4. İkinci yufkayı yerleştirin ve iç malzemeyi eşit şekilde yayın.

**Sodalı Yufka Böreği Tarifi:**
1. Yuvarlak fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın.
2. Kalan sıvı yağ ile yumurta ve sütü karıştırın.
3. İç harcı için maydanozu kıyın, peynirleri rendeleyip yumurta sarısıyla harmanlayın.
4. Hazır yufkayı tepsinin içine serin.

Bu tariflerle lezzetli börekler hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst