SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Tepsi Böreği (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo ıspanak
Yarım kilo köy peyniri
Zeytinyağı
Tuz
Hamuru için :
4 su bardağı un
2 su bardağı su
Tuz
Az zeytinyağı
Az sirke
Üzeri için:
Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
Sıvı yağı
Çörek otu
Susam
Tepsi Böreği (El Açması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için malzemelerimizi alalım ve yoğuralım 1 saat dinlenmeye bırakalım.
İç malzemesi için ıspanaklarımızı yıkayıp süzdürüp ince ince kıyalım peyniri içine rendeleyelim ve diğer malzemelerimizi de ilave edelim.
Dinlenen hamurumuzu küçük beze haline getirelim.
Tepsimizi yağlayalım.
Açmaya başlayalım incecik olsun hamurlarımız ben 15 kat yaptım siz nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz.
Her katına ıspanak harcımızdan dağıtalım.
İsterseniz yağ sürebilirsiniz her katına. (altına 3 üstüne 3 kat sade olacak şekilde açın).
Üzeri için yumurta sarımızı yağımızı ve yoğurdumuzu bir kapta karıştıralım üzerine sürelim.
Üzerine çörek otu susam serpelim ben davul fırına sürdüm yarım saat yetti isterseniz normal fırında 1 saat kadar pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tepsi Böreği (El Açması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo ıspanak
Yarım kilo köy peyniri
Zeytinyağı
Tuz
Hamuru için :
4 su bardağı un
2 su bardağı su
Tuz
Az zeytinyağı
Az sirke
Üzeri için:
Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
Sıvı yağı
Çörek otu
Susam
Tepsi Böreği (El Açması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için malzemelerimizi alalım ve yoğuralım 1 saat dinlenmeye bırakalım.
İç malzemesi için ıspanaklarımızı yıkayıp süzdürüp ince ince kıyalım peyniri içine rendeleyelim ve diğer malzemelerimizi de ilave edelim.
Dinlenen hamurumuzu küçük beze haline getirelim.
Tepsimizi yağlayalım.
Açmaya başlayalım incecik olsun hamurlarımız ben 15 kat yaptım siz nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz.
Her katına ıspanak harcımızdan dağıtalım.
İsterseniz yağ sürebilirsiniz her katına. (altına 3 üstüne 3 kat sade olacak şekilde açın).
Üzeri için yumurta sarımızı yağımızı ve yoğurdumuzu bir kapta karıştıralım üzerine sürelim.
Üzerine çörek otu susam serpelim ben davul fırına sürdüm yarım saat yetti isterseniz normal fırında 1 saat kadar pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tepsi Böreği (El Açması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı