AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Teolojik dusunce nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Teolojik düşünce nedir?​

Teleoloji, yaşamı ve evreni ereklerle temellendiren ve açıklayan düşünce biçimidir. Nedensellikten farklı ve ona karşıt olarak teleoloji, her şeyin temelinde bir ereksellik/amaçlılık bulunduğunu, bir erekle belirlenmiş ya da bir ereğe yönelmiş olduğu fikrinden hareket eder.

Teolojik tarih ne demek?​

Teolojik tarih geçmişte, geçmişin olaylarında anlam aradı. İsa’nın çarmıhtaki ıstıraplarından yola çıkarak acı çekmeyi tarihsel bir edim olarak kavradı ve bunun anlamı üzerinde düşündü. Kimi zaman tarihte acı çekmiş olanlara eğildi.
Teolojik temel ne demek?
Teolojinin temel olarak ele aldığı konu doğaüstü güçler ve vahiy konuları ile ilgilenmektedir. Tanrı ve tanrının varlığı ile ilgilenmektedir. Genellikle din felsefesinin sorularını yanıtlamaktadır. Teoloji kimi kaynaklarda teolojik olarak da geçmektedir.

Gazi ilahiyat var mı?​

Gazi Üniversitesi (GÜ) İslami Bilimler Fakültesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Şehitlik kaşında yer alan fakültenin temel atma törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ak Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu katıldı…

Teolojik neden nedir?​

Bir din felsefesi olarak teoloji, tanrı kavramı üzerinde durmaktadır. Doğaüstü güçleri, vahiyleri ve tanrının varlığına ilişkin sorulara cevap arar. Varlıkların kabulünü araştırır. Teoloji akademik çapında ele alınan bir disiplin olarak bu bilim ile uğraşanlara teolog ve ilahiyatçı denir.
Idealist tarih anlayışı nedir?
Immanuel Kant’ın kurduğu tarihi yönlendiren tek bir gücün varlığına inanılan felsefedir. o güç ise fikirdir.

Teoloji ve din felsefesi ile ilgili hangisi?​

Din felsefesi yapmak, dinin temel iddiaları hakkında rasyonel (akılcı), objektif (nesnel), kapsamlı ve tutarlı bir biçimde düşünmek ve konuşmaktır. Dini ele alan tek disiplin din felsefesi değildir. Teoloji (tanrıbilim, ilâhiyat) de aynen din felsefesi gibi dini ve Tanrı’yı konu alır.
 
Geri
Üst